Felhívás!

139 ember haját vágta két fertőzött fodrász, de senkit nem fertőztek meg

139 ember haját vágta két fertőzött fodrász, de senkit nem fertőztek meg Tudomány

139 vendég és hat kolléga közül senkit nem fertőzött meg két koronavírusos missouri fodrász – írja a Live Science. A hatóságok szerint ez a Great Clips szalon szigorú előírásainak köszönhető. Korlátozták a benn tartózkodók számát, a fodrászok 1,8 méterre álltak a vevőktől (ha nem a hajukat vágták éppen), és a székek is távolabb voltak egymástól, mint általában.

Ezenfelül a vendégeknek és a fodrászoknak is kötelező volt maszkot viselniük.

A vendégek elbeszélése alapján ez csak annyiban nehezítette meg a hajvágást, hogy néha egy rövid időre a vendégnek kézzel kellett az arcán tartania a maszkot, hogy hozzáférjen a hajához a fodrász.

A hatóságok ingyen tesztelték a 139 vendéget, akik kapcsolatba kerültek a fodrászokkal, akárcsak a hat kollégájukat. Végül csak 67-en estek át a vizsgálaton, de ők mind negatív eredményt kaptak. Ezenfelül minden lehetséges fertőzöttet két hétre karanténba zártak, és ott se jelentkeztek a tünetek senkinél. A hatóságok szerint bár kicsi az esélye, de az is előfordulhat, hogy néhány vendég, akit nem teszteltek le, tünetmentesen vészelte át a fertőzést.

Az illetékesek a 139-ből 104-et értek el egy gyors telefonos interjú erejéig, az ő 98 százalékuk azt mondta, hogy a hajvágás alatt végig hordott valamilyen maszkot, 2 százalék pedig a vágás egy része alatt viselt maszkot. Nagy részük kendőt vagy orvosi maszkot használt, és csak néhányuk viselt N95-ös maszkot.

(Index)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.