Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sci-fibe illő repülő motorokat kapnak a dubaji rendőrök

Sci-fibe illő repülő motorokat kapnak a dubaji rendőrök Tech-Tudomány

Amit néhány éve csupán a filmekben láthattunk, mára valósággá vált. Megérkezett az első két repülő motor Dubajba, az Emirátusokban a helyi rendőrség rendelt a futurisztikus járműből. A Scorpion nevű repülő járművet a kaliforniai Hoversurf vállalat tervezi.

A négy propelleres gépeket a 2017-ben mutatták be, az arab megrendelés az eddigi legkomolyabb. A jármű csúcssebessége 64, az utazósebessége pedig 40 kilométer óránként, és egyelőre a szakértők elég szkeptikusak, hogy mennyire jól használható a bűnüldözésben – ezekkel a paraméterekkel inkább csak villogni lehet vele, igaz, ha az aksiját továbbfejlesztik, lehet benne potenciál.

Az együléses jármű teherbírása nagyjából 270 kilogramm, 40 percig képes a levegőben maradni, és autonóm működésre is képes. A motorok képesek függőleges irányban fel-, illetve leszállni, így a rendőrök nehezen hozzáférhető helyekre is eljuthatnak.

Hirdetés
Hirdetés

Dubai-ban olyan motorosrendőröket választottak ki a kipróbálására, akik drónirányításban is jók. Egyelőre két rendőri egységet képeznek ki, de továbbiak is  következni fogak. Ha bejön, további 30-40 darabon vásárolhat belőlük a rendőrség, és 2020-ban helyezhetik szolgálatba őket.

A repülő járgányt egyébként bárki megveheti, ha ki tud fizetni érte 150 ezer dollárt. Használat előtt azonban különböző teszteken kell bizonyítsa, hogy képes vezetni a járművet.

A Hoversurf bejelentése szerint 5 hónapon belül előállnak egy kétszemélyes repülő járművel is, amelyet 2020-tól lehet majd megvásárolni.

(Index/Ziare.com)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük