Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Nem UFO-inváziót láttunk karácsonykor, Elon Musk műholdjai “száguldoztak”

Nem UFO-inváziót láttunk karácsonykor, Elon Musk műholdjai “száguldoztak” Tech-Tudomány

A SpaceX internetet sugárzó műholdjait lehetett látni többek közt a magyar égbolton is december 26-án este. A jelenséget többen megörökítették.

Hirdetés
Hirdetés

Látványos műholdátvonulás volt látható december 26-án, karácsony este a magyar égbolton, melyet amatőr csillagászok is rögzítettek – derül ki az Időkép cikkéből.

A műholdak Elon Musk Starlink nevű programjához tartoznak, melyekből már most több tucat kering odafönt. A projekt több ezer ilyen szerkezet pályára állításáról szól, ugyanis csak így biztosítható, hogy Musk internettel lássa el az egész világot.

A műholdátvonulást Fejes Zsolt amatőr csillagász is látta, ő a Hattyú csillagképnél kapta lencsevégre az eszközöket, valamikor 17:52 és 18:02 között. Öt kép készült, Fejes ezeket egymásra rétegezve állította össze a végeredményt, melyen jól látható a Starlink-műhold mozgása.

Mindeközben szabad szemmel is figyeltem a jelenséget. Valóban megdöbbentő volt látni, hogy sorban csak jönnek és jönnek… Nyugat felől csaknem egy vonalban emelkedtek a látóhatár fölé, majd elértek körülbelül 50° magasságig északi irányban, és a Föld árnyékába merültek. Egyszerre volt izgalmas és ijesztő – írta Fejes.

Vihar 2.0November végén kisebb vihart kavart az a bejegyzésem, amelyben az aznap reggeli élményemet próbáltam képbe…

Publicată de Fejes Zsolt amatőrcsillagász pe Joi, 26 decembrie 2019

Az amatőr csillagász a Facebook-oldalán is megmutatta a felvételt, mellyel egy korábbi posztját is igyekezett kiegészíteni. “Amikor elvonultak, összeszedtem a felszerelésemet és összeillesztettem azt az öt felvételt, amelyen rajta voltak a műholdak. Azt hiszem, a korábbi bejegyzésemben közzétett „manipulált” felvétel nem is állt annyira távol a valóságtól, mint amennyire néhányan szóvá tették”.

(Hvg.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük