Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Holnaptól megszűnik a Windows 7 támogatása

Holnaptól megszűnik a Windows 7 támogatása Tech-Tudomány

Szerdán megszünteti a Windows 7 támogatását a Microsoft. Aki továbbra sem frissít/vált operációs rendszert, idővel kellemetlen meglepetésekre számíthat.

Hirdetés
Hirdetés

Több mint egy évtizede adta ki Windows 7 nevű operációs rendszerét a Microsoft. A 2009 októberétől elérhető szoftver azóta rengeteg gépre került fel, és sokan még ma is szívesen használják. A StatCounter mérése azt mutatja, hogy globálisan a felhasználók negyede ragaszkodik a Windows 7-hez

Ennyien kerülhetnek kiszolgáltatott helyzetbe holnaptól, a Microsoft ugyanis keddről szerdára éjjel megszünteti a Windows 7 támogatását. Ez nem jelenti azt, hogy lebénulnak az ezt a rendszer futtató számítógépek, sőt alaphelyzetben semmilyen gond nem mutatkozik majd a Windowsban. Azt viszont jelenti, hogy holnaptól a vállalat semmilyen szoftverfrissítést nem ad ki a programhoz, ami azzal is jár, hogy az ezután kiderülő biztonsági rések javítását sem végzi el a Microsoft. Vagyis a felhasználók magukra lesznek utalva, hiszen a szoftvergyártó védelmi eszközei eltűnnek.

Az biztos, hogy a Microsoftra senki nem foghatja majd, hogy azért érte vírustámadás vagy más kár, mert a cég nem szólt időben. Szerdától ugyanis a Windows 7-et futtató számítógépeken kikerülhetetlen, teljes képernyős figyelmeztetések jelennek majd meg.

A Microsoft minden érintettnek azt ajánlja, minél előbb frissítsen a Windows 10 rendszerre.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások