Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődött a Facebook új felületének tesztelése

Elkezdődött a Facebook új felületének tesztelése Tech-Tudomány

A Facebook böngészős felületét tesztelő újságírók már láthatták, milyen lesz az oldal új külleme, amely a mobilappokból jól ismert sötét módot is megkapja.

Hirdetés
Hirdetés

Még májusban jelentette be a Facebook, hogy a közeljövőben megváltoztatja az oldal böngészős felületét: a dizájn letisztultabb lesz, és egyben alkalmazkodni fog a mai elvárásokhoz, így a népszerű alkalmazásokból ismert sötét módot is kap.

A The Next Web most megmutatott néhány képernyőképet erről. A funkciót az oldal automatikusan felajánlja, de később is ki lehet kapcsolni, a Facebook ugyanis külön gombot készített hozzá. Ez utóbbi a profil alatt, a beállítások részen lesz elérhető. A sötét mód alatt egyébként az oldal egésze feketére vált.

Az új dizájn – jegyzi meg a lap – a Twitter átdolgozott webes kiadására emlékeztet, de jó hír, hogy a felhasználó egy gombnyomással bármikor visszatérhet az előző verzióra. Vagyis: a Facebook nem kényszeríti majd rá a felhasználókra, hogy az új küllemet használják.

A változtatások része az oldalon található elemek arrébb költözése: a keresés például balra, az értesítések pedig a felső sáv jobb oldalán lesznek megtalálhatók. Középre a Hírfolyam, a Watch és a csoportok ikonjait rakta be a cég, de ezek alighanem aszerint változnak majd, hogy melyik ikont nyomkodja a leggyakrabban a felhasználó.

Az új küllem az oldalon lévő szövegekre is hatással lesz: a betűtípust ugyan nem módosították, de a könnyebb olvasás érdekében nagyobbra és szellősebbre vették a fejlesztők.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük