Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Egyáltalán nem hallja a férfiak hangját egy kínai nő

Egyáltalán nem hallja a férfiak hangját egy kínai nő Tech-Tudomány

Nem mindennapi betegséggel diagnosztizáltak egy fiatal nőt Kínában: egyetlen férfi hangját sem hallja, míg a nők beszédét tisztán érti.

A páciens, akit csak Chenként neveztek meg, azt mondta, egyik este rosszul érezte magát, és csengett a füle. Nem is foglalkozott különösebben a dologgal, azt hitte, alvás után majd jobban lesz.

Azonban, mikor másnap reggel felébredt, egyetlen szót sem hallott abból, amit a barátja mondott neki.

A nő pánikba esett, és azonnal felkeresett egy orvost. Nagy meglepetésére az őt kezelő doktornő minden szavát tisztán hallotta.

Hirdetés
Hirdetés

Lin Xiaoqing fül-orr-gégész specialista azt mondta: “Hallotta minden szavam, amikor beszéltem hozzá, azonban amikor egy férfi páciens sétált be, egyáltalán nem hallotta, mit mond.

A doktornő alacsony frekvenciájú halláskárosodással diagnosztizálta Chent, aki azt mondta, az utóbbi időben sokáig dolgozott, elég stresszes időszaka volt, és keveset aludt.

Az orvos szerint a fáradtság és a hosszú napokig tartó stressz hozzájárulhatott ahhoz, hogy a nő mélyebb hangok iránti érzékenysége csökkenjen, és emiatt csak az élesebb, magasabb frekvenciájú hangokat hallja, mint például a nők hangja.

A doktornő azt mondta, fontos, hogy az ilyen tüneteket gyorsan kezeljék, és szerinte Chen teljesen fel fog épülni.

(Origo)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.