Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy mozdulattal újratelepíthető lesz a Windows 10

Egy mozdulattal újratelepíthető lesz a Windows 10 Tech-Tudomány

A jövőben a rendszer visszaállításához csak néhány kattintásra és az internethez való hozzáférésre lesz szükség.

A Microsoft egy Apple megoldást vett elő, integrálja a felhőalapú-visszaállítást és a gyári alaphelyzetbe állítást a Windows 10 rendszerbe. Ez a funkció az Apple macOS-ben is megtalálható – Internet Recoverynek hívják, és lehetővé teszi azt, hogy a Mac vagy a MacBook gyorsan, újra életképessé váljon egyéb nehézségek nélkül.

Ha a helyreállítási módnak a „felhőt” választjuk ki, a rendszer letölti a szükséges fájlokat a Microsoft szervereiről, hogy visszaállítsa azt „újratelepített” állapotba. Bizonyos esetekben letöltődik a teljes disztribúció, és akkor válik teljessé az újratelepítés. – írja a neowin.net.

A “felhőalapú” visszaállítás előnyei

Az új visszaállítási mód előnyei között szerepel az a lehetőség, hogy elutasíthatjuk a disztribúciók operációs rendszeren való tárolását, ami jó, hisz helyet foglalnak el, és véletlenszerű törlésük további gondot okozhatnak. Ezen kívül, probléma esetén sem kell többé DVD-ket, vagy egyéb adathordozókat tárolni az operációs rendszerrel. Ez a megoldás megelőzi azt, hogy sürgősen keresni kelljen egy másik számítógépet vagy laptopot egy új operációs rendszer letöltéséhez, ha a fő PC meghibásodott.

Ezenkívül az új visszaállítási módszer megkönnyíti azon felhasználók életét, akik nem akarnak belemenni az operációs rendszer és a számítógép működésébe. Lehet, hogy nem tudják, hogyan kell a számítógépen lemezről vagy USB meghajtóról való bootolást kiválasztani, ami meglehetősen lelassítja a helyreállítási folyamatot. “Felhő” módban a Windows 10 saját maga hajtja végre a feladatot.

Még nem tudni mikorra tervezi a Microsoft az Apple Internet Recovery verziójának a Windows 10-be történő integrálását.

Lehetséges problémák a használat során

Az Internet Recovery valójában az operációs rendszer újratelepítése a fejlesztők által beállított paraméterek visszaállításával. Más szóval, a folyamat magában foglalja a felhasználói fájlok opcionális eltávolítását, beleértve az összes telepített programot és dokumentumot, amely a meghajtó rendszerpartícióján található. A személyes adatok elvesztése nélkülözhetetlen részévé válhat a Windows 10 visszaállításának „rítusában”, ezért a fontos fájlokat a meghajtó külön partícióján vagy egy teljesen más adathordozón érdemes tárolni.

Ezen kívül a Windows 10 instabil internetkapcsolata esetén más problémák is előfordulhatnak. Arról, hogy internet hiba esetén hogyan fog viselkedni a rendszer, még nem tudjuk.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük