Felhívás!

Civil szervezetek kérik sajtótájékoztató összehívását a caracali üggyel kapcsolatban

Civil szervezetek kérik sajtótájékoztató összehívását a caracali üggyel kapcsolatban Románia

Több civil szervezet kéri nyílt levélben az illetékes hatóságoktól, hogy hívjanak össze sajtótájékoztatót és minden kérdésre válaszoljanak Alexandra Măceşanu eltűnésével kapcsolatban. 

A levelet a belügyminiszternek, a távközlési miniszternek, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság, az Országos Távközlési Hatóság vezetőinek, az 112-es sürgősségi rendszerrel foglalkozó minisztériumközi bizottságnak, a nép ügyvédjének, a rendőrség képviselőinek és más intézmények vezetőinek is elküldték. 

A levél megszövegezői szerint Alexandra Măceşanu eltűnése a román állam és polgárai közti viszonyra irányítja a figyelmet. Kifejtik: az állam képviselőinek ellentmondó nyilatkozatai, a sietős és valós felelősségvállalást nélkülöző leváltások, a média szivárogtatásai, a lakosság tájékoztatásáért felelős hatóságok amatőrizmusa negatívan érintette a viszonyt a lakosság és azok között, akiket az állampolgárok védelmével, tájékoztatásával és tiszteletével bíztak meg.

Hozzáteszik, tisztában vannak azzal, hogy nyomozás zajlik, ami miatt bizonyos információk nem adhatók ki, de ennek dacára is szükségesnek tartják egy sajtótájékoztató összehívását. 

Az aláírók szerint a nép ügyvédjének kell ‘beszélnie ahelyett, aki már nem tud beszélni’, és az igazság védelmezőjeként részt vennie a követelt sajtótájékoztatón.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.