Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Apollo 11-es szettet adott ki a LEGO a holdra szállás 50. évfordulójára

Apollo 11-es szettet adott ki a LEGO a holdra szállás 50. évfordulójára Tech-Tudomány

Különleges szettel készül az emberiség egyik legfontosabb eseménye, a Hold meghódításának 50. évfordulójára a LEGO.

Hirdetés
Hirdetés

A Holdra szállás az emberiség történetének talán legfontosabb eseménye, idén nyáron lesz ráadásul 50 éve, hogy a két amerikai űrhajós, Edwin Aldrin és Neil Armstrong elérték az égitestet a híres Apollo 11-el.

A komoly évforduló a dán játékgyártót, a Legót is megihlette: egy különleges szettel jelentkeznek, hogy ezzel tisztelegjenek a fél évszázada történt landolás és az asztronauták teljesítménye előtt.

Noha az összesen több mint ezer elemből megépíthető leszálló egység nem fog repülni, az űrhajó rendkívül hatásosra sikerült. A csomagnak természetesen a kitűzhető amerikai zászló, valamint a két hős, az Armstrongot és Aldrint mintázó figura is része. A készítők egy, az égitest felszínét szimbolizáló talapzatot is mellékelnek hozzá.

Bár a Holdra szállás július 20-án volt, a rajongóknak nem kell eddig várniuk, az Apollo 11 Lunar Lander már június 1-től beszerezhető. Ekkora készlet esetén a magas áron felesleges meglepődni, de azért jó tudni, mit kérnek érte: 100 dollárt kóstál, ami hazai viszonylatban 30 ezer forintnál is többet jelent majd.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük