Felhívás!

A meglévőn kívül még négy profilt lehet majd létrehozni a Facebookon

A meglévőn kívül még négy profilt lehet majd létrehozni a Facebookon Tech-Tudomány

A Facebook egy szűk kört érintő teszt keretében lehetővé teszi, hogy az egyes felhasználók több profilt is működtessenek egy Facebook-fiókon belül – közölte a vállalat. Az intézkedés a rivális szolgáltatások elleni újabb lépés, hogy a felhasználók ne azokat, hanem a Mark Zuckerberg által kitalált felületet használják – írta meg a The Verge.

Az eredeti profilhoz összesen további négyet lehet majd társítani: egyet például a munkára, egyet a barátokkal, egyet a szűkösebb ismerősökkel való csevegéshez, stb. A döntés a felhasználók kezében lesz, a cég csak a létrehozható profilszámot korlátozza. A profilok között egyetlen kattintással lehet majd váltani.

Leonard Lam szóvivő hangsúlyozta: azzal, hogy a felhasználó újabb profilokat hoz létre, automatikusan elfogadja a felhasználási feltételekben megjelenő szabályokat. Azaz: mindegy, hogy melyikről írogat, nézi a hírfolyamot, ha egyikkel is jogsértést követ el, akkor annak következménye a teljes fiókra (vagyis az utólag létrehozott profilokra) is hatással lesz. „Mindenkinek, aki a Facebookot használja, továbbra is be kell tartania a szabályainkat” – mondta a szóvivő.

Azért könnyítés is van: az új profilban megjelenő névnek nem muszáj annak lennie, ahogyan a felhasználót valójában hívják. Számokat vagy különleges karaktereket azonban továbbra sem lehet használni, illetve olyan nevet sem, ami a sérti a platform irányelveit.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.