Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Facebook letiltott Európában több Messenger és Instagram funkciót

A Facebook letiltott Európában több Messenger és Instagram funkciót Tech-Tudomány

A The Verge már pár napja beszámolt arról, hogy a Facebook ideiglenesen ugyan, de letiltja a Messenger és az Instagram egyes funkcióit az európai felhasználók számára. Azóta egyre több felhasználó jelentette, hogy bizony már az ő profilján is életbeléptek ezek a változtatások. Egy hete még arról írtunk, hogy nem érzékelhető semmi eltérés a régi állapotokhoz képest, de ez gyorsan megváltozott.

Hirdetés
Hirdetés

Semmi életbevágóan fontosról nincs szó, de azért kellemetlen lehet a változás, ha az ember hozzászokott már ezekhez az apróságokhoz. Olyan lehetőségek tűntek el az európai, így magyar felhasználók számára, mint az Instagram matricái, vagy a Messengerben a szavazások és a becenevek beállításai. 

Minderre a Facebook illetékesei szerint azért volt szükség, mert új szabályozások léptek életbe Európában az üzenetküldő szolgáltatásokkal kapcsolatban. Egyelőre nincs pontosan és hivatalosan listázva az, hogy milyen funkciók tűntek el, sőt azt sem tudjuk, az ideiglenesnek mondott hiányuk meddig áll majd fenn. 

Az mindenesetre bizonyos, hogy a szavazások a Messengergől és az Instagramon is hiányoznak, Instagramon el kell felejteni a matricákat, a Messengerben pedig a személyreszabható reakciókat. Bizonyos fájlküldési megoldások sem működnek, ahogy a becenevek beállítása is eltűnt.

(pcworld.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük