Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vitályos Eszter kvalifikált

Vitályos Eszter kvalifikált Sport

Október 30-án Budapest adott otthont a Hungarian Open Grand Prix nemzetközi karateversenynek, ahol 16 ország több mint 800 sportolója méretkezett meg. A rangos viadalon a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club és az MTK Budapest 25 versenyzővel képviseltette magát, a megyeszékhelyi Vitályos Eszter pedig indulási jogot szerzett a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságra.

Hirdetés
Hirdetés

A háromszéki karatecsapat vezetője, Vass Hunor értékelése szerint kifejezetten sikeresnek mondható a szereplésük, ugyanis az MTK Budapest összesen 17 arany-, 18 ezüst- és 7 bronzéremmel zárta a megmérettetést, ebből 8 arany-, 6 ezüst- és 4 bronzérem, vagyis 18 dobogós helyezés a sepsiszentgyörgyi sportolók érdeme, így a csapat ezen eredményeknek köszönhetően a legeredményesebb együttesnek járó elismerést is begyűjtötte. A háromszéki klub történetében fontos mérföldkő, hogy Vitályos Eszter kiharcolta a részvételi jogot a jövő évi prágai korosztályos Európa-bajnokságra, a sepsiszentgyörgyi lánynak először sikerült beverekednie magát a magyar válogatott keretébe. A háromszéki sportoló a junior korosztályban a -53 kilogrammos súlycsoportban magabiztosan küzdve győzött, és ezzel megszerezte a hiányzó egy pontot, valamint túl is szárnyalta a célkitűzést.

Vass Hunor elmondása szerint az elmúlt két hétben Eszter köré építették a felkészülést, ennek pedig meglett az eredménye, ugyanis a sportoló maga mögé utasította a vetélytársakat, sőt, sikerült az idei Európa-bajnok fölé kerekednie.

„Egy álom vált valóra mind nekem, mind a sportolónak. Így két székelyföldi versenyző, Vitályos Eszter és Benkő Zsolt képviselheti Magyarországot a kontinensviadalon. Nyilván ez a hangulat kihatással volt a többi versenyzőnkre is, akik kimagaslóan teljesítettek. A következő állomásunk várhatóan decemberben lesz Olaszországban, ahol a Youth League nemzetközi versenyen tesszük próbára magunkat” – nyilatkozta Vass Hunor.

Eredmények, Hungarian Open Grand Prix, aranyérem: Borbély Eszter (10–11 év, -43 kg), Both Bíborka (8–9, 30 kg), Márkó Kincső (10–11 év, -38 kg), Olosz Panna (8–9 év, -25 kg), Taranek Bernárd (8–9 év, 33 kg), Török Panka (12–13 év, -48 kg és kadét, -47 kg), Vitályos Eszter (junior, -53 kg). Ezüstérem: Antal Gréta (10–11 éves, -38 kg), Fejér Balázs (8–9 év, -33 kg), Galiger Szilárd (12–13 év, -40 kg), Gyárfás Zsolna (12–13 év, -43 kg), Olosz Gábor (10–11 év, -35 kg), Sala Bíborka (8–9 év, -30 kg). Bronzérem: Fejér Milán (10–11 év, -35 kg), Kiss Hanna (12–13 év, -54 kg), Péter-Csiki Csanád (10–11 év, -40 kg), Vargha Zselyke (8–9 év, 30 kg).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük