Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vágyak és remények az OSK-nál

Vágyak és remények az OSK-nál Sport

Szerdán újrakezdte az edzéseket a szezon második részére a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely tíznapos törökországi edzőtáborba vonul, írja a Székelyhon. Hadnagy Attila sportigazgatóval a felkészülésről, a keretben történő változásokról, illetve a bajnokság folytatásáról beszélgettünk.

A háromszéki együttes két napig hazai környezetben készül, majd pénteken a törökországi Belekbe utazik, ahol az edzőtábor során három felkészülési mérkőzést játszik a lengyel Radomiak Radom, az azeri FK Gabala és a cseh Bohemians Praha ellen.

„A tíz napos edzőtábor alatt nincs sok idő a felkészülésre, folytatnunk kell azt a munkát, amit decemberben abbahagytunk. Gondolkodtunk azon, hogy részt vegyünk vagy nem az edzőtáborban, de mivel itthon nem találtunk volna ellenfelet, amellyel barátságos meccset játszottunk volna, úgy döntöttünk, hogy elutazunk. Formába tudjuk lendíteni a játékosokat, akiknek lesz három mérkőzésük arra, hogy rákészüljenek az idei első bajnoki találkozóra a Rapid ellen” – fogalmazott Hadnagy Attila.

A Sepsi OSK sportigazgatóját arról is kérdeztük, hogy nem számítanak arra, hogy nagy lesz a hőmérséklet-különbség a két ország között, ezáltal a játékosok a hazatérés után nehezebben tudnak alkalmazkodni az itthoni körülményekhez. Elmondása szerint, mivel jelenleg Sepsiszentgyörgyön 6-7, sőt 10 fok is van, Törökországban pedig legfeljebb 18-20 fok lehet, nem tartanak attól, hogy január végére túlságosan lehűlne a levegő, és fagyos időben kellene játszaniuk.

A keretben mindössze a távozók terén vannak változások, Cătălin Golofca, Cristian Bărbuț és George Dragomir már elhagyta a csapatot, és több mint valószínű, hogy Petar Bojiccsal is megegyeznek, hogy bontsák fel a szerződését. Hadnagy Attila közölte, egyelőre új játékos nem érkezik, mivel Cristiano Bergodi vezetőedző elégedett a rendelkezésére álló kerettel, minden pozícióra van két bevethető játékos, így csak sérülés esetén jöhet szóba új igazolás.

Megtudtuk, hogy a december eleji, FC Voluntari elleni kupamérkőzésen lesérült Varga Roland három-négy hónapra kiesett, mivel meg kellett műteni szalagszakadással, így legfeljebb a szezon végére térhet vissza.
A Sepsi OSK a hatodik helyről várja a Szuperliga alapszakaszának folytatását, köszönhetően annak, hogy az FC Hermannstadt csapatát tartozások miatt kilenc pontos levonással sújtották.

Hadnagy Attila azonban úgy véli, ők egyelőre csak a hetedik helyen vannak, mert azt a kilenc pontot bármikor visszaadhatják a nagyszebeni klubnak, amely a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon (TAS) küzd az igazáért. „Nagyon bele kell húzzunk, hogy szerezzük meg a hatodik helyet, ezzel jussunk be a felsőházi rájátszásba. Ott van a helyünk az első hat között, hiszen jól játszottunk a bajnokság első felében, de sajnos az élen álló csapatokkal szemben alulmaradtunk egy góllal, pedig mi irányítottuk a meccseket” – mutatott rá a Sepsi OSK sportigazgatója.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük