Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb „milákcsúcs”

Újabb „milákcsúcs” Sport

Akárcsak a tavalyi nyári olimpián, az idei budapesti vizes világbajnokságon is rekorddal nyerte meg a 200 méter pillangóúszást Milák Kristóf, több mint három másodperc előnnyel csapott célba a kedd esti fináléban. A magyar férfi vízilabda-válogatott fontos győzelemmel kezdte a budapesti vb-t.

Hirdetés
Hirdetés

Milák Kristóf megvédve három évvel ezelőtt szerzett világbajnoki címét, egyben megjavította kvangdzsui rekordját (1:50.73), a Duna Arénában 1:50.34 perces idővel csapott célba. A szám másik magyarja, Kenderesi Tamás 1:55.20-szal a hatodik lett. A hazai rendezésű viadalon a magyar küldöttség első dobogós helyezését szállító Milák a magyar úszósport történetének 33. nagymedencés világbajnoki aranyát szerezte.

A magyar férfi vízilabda-válogatott győzelemmel mutatkozott be a hazai rendezésű világbajnokságon: Märcz Tamás együttese négy góllal, 12–8-ra verte a montenegróiak legjobbjait. A válogatott ma a brazilokkal, szombaton a georgiaiakkal játszik egyaránt 22 órától a Margitszigeten. Újra élnek hát az aranyérmes remények, Varga Dénesék tartoznak ezzel 2017 óta, amikor a szintén hazai rendezésű világbajnokságon Horvátországot nem sikerült legyőzni a döntőben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük