Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Első, de nem utolsó

Első, de nem utolsó Sport

Június 17–19. között Prága adott otthont az EKF korosztályos karate Európa-bajnokságnak, amelyen Ianculescu Zsófia a juniorok -59 kg-os mezőnyében képviselte Magyarországot küzdelem (kumite) versenyszámban.

Az Európa-bajnokságon 48 nemzet mintegy 1065 sportolója állt küzdőtérre, köztük az MTK Budapest/ Sport-All SC versenyzője. Zsófia első meccsét magabiztosan nyerte az ír Grogan Emma ellenében (4:0), ez követően azonban alulmaradt az azerbajdzsáni Nakonechna Oksana ellen 0:3 arányban. Sajnos a vigaszági esélye is elszállt a versenyzőnknek, ugyanis Oksana a következő mérkőzésén kikapott a görögök egyik favoritjától.

Hirdetés
Hirdetés

„Zsófia az első kontinensviadalán van túl, úgy gondolom, még bőven van ideje bizonyítani. A Sport-All SC életében ő az első női versenyző, aki kijutott egy ilyen rangos eseményre” – értékelt Vass Hunor edző, aki egyúttal köszönetet mondott a sportoló kiemelt támogatóinak, dr. Kondor Attila állatorvosnak és a Maravet Zrt-nek.

Az összesített eredmények alapján Magyarország egy arany (Baranyi Zsófia, -55 kg, kumite U21, MTK Budapest versenyzője), egy ezüst (Ilankovic Aleksandra, -61 kg, U21, MTK Budapest), valamint két ötödik és egy hetedik helyezéssel zárta a nemzetek közti tornát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük