Felhívás!

Sokszínű program a Sportnapokon

Sokszínű program a Sportnapokon Sport

Ma kezdődik el a sepsiszentgyörgyi Sportnapok 14. kiadása, a rendezvény három napon át zajlik, a szervezők mindenkinek szeretnének valami izgalmas programot kínálni.

Nemes Áron, az eseménysorozat főszervezője kijelentette: meglátásuk szerint a hivatásos, amatőr vagy alkalmi szinten sportot űző közönségnek egyaránt fájt, hogy tavaly elmaradtak a Sportnapok. „Több mint egy évtized után abban a helyzetben voltunk, hogy elmaradt a rendezvény, mi több, a sporttevékenységeket is csak szigorú korlátok között lehetett szervezni, tartani. Nem tudjuk, hogy mit tartogat a jövő, ezért a Sportnapok 14. kiadásán próbáljuk a legtöbbet kihozni a helyzetből, próbálunk minél szélesebb körű programot, színesebb tartalmat nyújtani. Rengeteg sportegyesület és sportoló munkájának köszönhetően tudunk belevágni az idei eseményekbe” – közölte.

A főszervező szerint a Sportnapok idén kettős célt szolgálnak, egyrészt a különböző sportágakat szeretnék közelebb hozni az emberekhez, másrészt megmutatni, hogy a város milyen lehetőségeket tartogat ezen a téren. „Mindezek mellett csemegékkel is készülünk. Számunkra is különös öröm, hogy Sepsiszentgyörgyre látogatnak a Lőrincz testvérek, Tamás és Viktor, a két kitűnő birkózó, akik Tokióból elhozták az arany- és az ezüstérmet. Ilyenre a magyar sporttörténelemben nem volt még példa, mindenképp teltházra számítunk a Tein Teaházban zajló beszélgetésre. A pénteki megnyitót Novák Károly Eduárd sportminiszter-paralimpikon is megtiszteli a jelenlétével, vendégünk lesz Miklós Edit olimpikon is, és a listát tudnánk folytatni. Beszélgetünk Incze Kriszta helyi sportcsillaggal, Ciprian Antonnal, a Román Paralimpiai Bizottság tokiói nagykövetével, és a rendezvény vendége lesz a rádiós sportújságíró, Kádár Zoltán is, aki személyesen tudósított az ötkarikás játékokról.”

A szervezők kiemelt hangsúlyt fektetnek a biztonságra: nyomatékosan megkérnek mindenkit, hogy a rendezvény során tartsák be a vírusvédelmi előírásokat, ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy egyes helyszíneken további óvintézkedések is lesznek, például az előadássorozat során, a vendéglátóegység belterében is szükséges lesz a maszkviselés a beszélgetés teljes időtartama alatt.

A teljes program a www.sportnapok.ro címen érhető el, idén többek közt szabadtéri edzések, éjszakai biciklizés és futás, squash, foci, streetball, retroautós felvonulás, MTB-túra, Spartan típusú akadályverseny, autós szimulátor, sakkelőadás, táncbemutató, tűzzsonglőrök, műkorcsolya, jégkorong, műfalmászás és számos egyéb program várja az érdeklődőket. „Több mint 26 helyszínen, 65 egyesület közös munkájával raktuk össze a kínálatot. Szombat lesz a legzsúfoltabb a három nap közül, összesen 87 esemény zajlik majd, vasárnap 57, pénteken 12 programpontból lehet választani. Széles felhozatallal készülünk, minden korcsoport számára, arra bátorítunk mindenkit, hogy nézzen körül a honlapon és használja ki, hogy most szabadon mozoghatunk, hiszen ez az élmény megfizethetetlen” – összegzett Nemes Áron.

A Sportnapok alatt ma 12 óra és vasárnap 21 óra között a forgalom le lesz zárva az 1918. December 1 utcában, a Csíki utcai kereszteződéstől egészen a Kossuth Lajos és Kőrösi Csoma Sándor utcák kereszteződéséig, hogy teret biztosítson a rendezvénynek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások