Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idénykezdés a KSE-nek

Idénykezdés a KSE-nek Sport

Szombaton rajtol a 2021–2022-es női kosárlabdaidény, amelynek nyitó mozzanataként rendezik a Román-kupa nyolcaddöntőinek odavágóit. A fiatal erőkből álló Kézdivásárhelyi SE idénybeli első ellenfele az Aradi FCC alakulata lesz.

Hirdetés
Hirdetés

A női kosárlabda Román-kupa első körében nem lép pályára a címvédő Sepsi-SIC és az ezüstérmes Szatmárnémeti VSK, csak a mezőny többi tizenegy tagja – köztük a Kézdivásárhelyi SE – harcol a negyeddöntőbe való jutásért. Azért csak tizenegy, mivel a Gyulafehérvári CSU a bajnokságból és a kupából is visszalépett.

A Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár irányította céhes városbeliek, az eredeti programmal ellentétben, nem hazai környezetben kezdik a szezont, hanem Aradon, ahol az FCC otthonában játsszák le a kupasorozat nyolcaddöntőjének oda- és visszavágóját is. A kék-fehérek szombaton 18, vasárnap 15 órától mérik össze erejüket az erős aradi együttessel. Csapatunktól származó információk szerint a KSE azért játssza le mindkét kupameccsét ezen a hétvégén, mivel játékoskerete zömében diákokból áll, akiket nem akarnak felesleges iskolai hiányzásra kényszeríteni emiatt. A 2019–2020-as idényben négyes döntőbe jutó kézdivásárhelyiek nem számítanak a párharc favoritjának, ennek ellenére megpróbálják a legtöbbet kihozni a találkozókból.

A három tengerentúli idegenlégióssal megerősített KSE sikeres nyári felkészülésen van túl, a Brassói Olimpiával vívott mindkét felkészülési meccsüket meg tudták nyerni. A csapat számára a soron következő bajnoki idényben a fiatal kosárlabdázók felfuttatása mellett a rájátszásba jutás jelenti a legfőbb célkitűzést.

A nyolcaddöntők odavágóinak programja: szombaton 16 órától Târgoviște–Bukaresti Rapid, 18 órától Marosvásárhelyi Sirius–Triumf Botoșani, 18 órától Kézdivásárhelyi SE–Aradi FCC, 20 órától Agronomia Bukarest–Brassói Olimpia; szerdán: Kolozsvári U–Konstancai Phoenix.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük