Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Eldöntöttnek látszik

Többször írtunk arról, hogy a Székelyföld Labdarúgó Akadémián nevelkedett Marius Corbut a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), illetve a román, valamint erdélyi és anyaországi magyar sajtó is kiemelt figyelemmel követi. Maga Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya többször említette (elsősorban újságírói kérdésekre válaszolva), vizsgálják a lehetőségeit és esélyeit annak, hogy Corbu, a felcsúti Puskás Akadémia NBI-es csapatának támadó középpályása lehetne-e magyar válogatott. Arról is írtunk, hogy a szóbeszéd alapján a gyimesi, csángóföldi Marius édesapja inkább a román nagy válogatottban látná a fiát. A román sajtó többször figyelmeztette a bukaresti szakszövetséget, meg kellene akadályozni azt, hogy Corbu magyar válogatott legyen. Nos, a disputa elvileg eldöntöttnek látszik, Edward Iordănescu román szövetségi kapitány behívta a játékost a válogatott bővített keretébe a szeptemberi mérkőzésekre. A Nemzetek Ligája két záró fordulójában szeptember 23-án Finnországban játszik a csapat, majd három nappal később Bukarestben Bosznia-Hercegovinát fogadja.

Új kapitányok az ifi válogatottaknál

A székelyföldi utánpótlás korosztályú labdarúgócsapatokat közvetve érintő döntéseket hozott a bukaresti szakszövetség. Az U16-os fiú válogatott új szövetségi vezetőedzője a 49 éves Nicolae Rosca. A szakember az előző 13 évben az ország legsikeresebb utánpótlás központjában, a Hagi Akadémián dolgozott, több korosztályt edzett. Érdekes lesz figyelni, hogy a válogatottnál számít-e majd a székelyföldiekre. Az U16-os román válogatott nemrég játszott két barátságos mérkőzést Montenegróval, előbb 5–0-ra, majd 4–1-re győzött. A 26 tagú (!) keretben nincs székelyföldi játékos.

A másik személycsere az U19-es válogatottnál történt, a csapattal a korosztályos Európa-bajnokságra kijutó és ott 8. (utolsó) helyen végző Adrian Vasîi utódja a 48 esztendős Alexandru Pelici, aki korábban az élvonalbeli CS Mioveni vezetőedzőjeként dolgozott. A román U19-es válogatottnak évek óta rendszeresen volt csíkszeredai tagja, legutóbb Gergely Botond. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük