Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Székely ifi focirangadó jön!

Elképzelhető, hogy az U17-es Elit Liga és az U18-as Ifjúsági Liga Nyugati csoportjainak végső rangsorát is befolyásoló két mérkőzésre kerül sor a hét végén Csíkszeredában. A Román Labdarúgó-szövetség versenynaptára szerint szeptember 4-én, vasárnap 12 órától FK Csíkszereda U18 – Sepsi OSK U18, ugyanaznap 14 órától pedig FK Csíkszereda U17 – Sepsi OSK U17. A mérkőzések eredeti időpontjai néha (ritkán) változhatnak.

A megszüntetett, illetve átalakított U19-es Elit Liga helyébe lépő U18-as Ifjúsági Liga első fordulójában a Sepsi OSK 3–3-as döntetlent ért el az Universitatea Craiova otthonában, az elmúlt vasárnapi második fordulóban viszont saját pályán veszített 3–0-ra az UTA-val szemben. Az FK Csíkszereda az első fordulóban hazai pályán 2–1-re kikapott a Politehnica Temesvártól, a második fordulóban pedig az ACS Academia de Fotbal (Fociakadémia) Kolozsvár otthonában veszített 1–0-ra. A két székelyföldi csapat a 10., illetve a 11. helyeken áll, csak a Kids Brassó van mögöttük.
Az U17-es Elit Liga első fordulójában: Universitatea Craiova – Sepsi OSK 5–0, FK Csíkszereda Politehnica Temesvár 4–1, a második fordulóban Sepsi OSK – UTA 5–2, Academia Kolozsvár – FK Csíkszereda 1–2. (bl)

Tapasztalatlan kapitány a szlovákok élén

A Szlovák Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján jelentette be a nemzeti csapat új szövetségi kapitányát, aki az 53 éves Francesco Calzona lesz. A kinevezés azért érdekes, mert a szakember eddig egyetlen klubcsapatot és válogatottat sem irányított. Az olasz Calzona legutóbb Luciano Spalletti mellett volt technikai edző a Napolinál (innen ismeri a szlovákok legendáját, Marek Hamsíkot is, aki a szövetség figyelmébe ajánlotta őt), előtte a Cagliari, a Napoli, az Empoli, a Sorrento, az Alessandria és a Perugia asszisztensedzőjeként dolgozott. A tréner 2023 decemberének végéig írt alá, a szerződésében az is szerepel, hogy amennyiben a szlovákok kijutnak a 2024-es Európa-bajnokságra, akkor a kontraktus automatikusan meghosszabbodik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük