Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Ismét Brassó Kézdinek?

A Román Labdarúgó-szövetség versenybizottsága fontosnak ítéli a földrajzi szempontokat minden olyan esetben, ahol az esemény ezt lehetővé teszi. A Román-kupa alsóbb szakaszában például ez a szempont érvényesül. Az első fordulókban nem sorsolnak össze egy Szatmár megyei csapatot egy Konstanca megyeivel, amíg vannak mindkettőhöz közelebbi lehetséges ellenfelek. A földrajzi, területi szempont csak akkor tűnik el, amikor már első- és második ligás csapatok is bekapcsolódnak a sorozatba. Hogyha a szakszövetség a fenti elveket követi, nagy a valószínűsége, hogy az előző fordulóban sikeres Kézdivásárhelyi SE (1–0-s győzelem a Brassói Kids Tâmpa otthonában), a következő fordulóban is a Cenk alatti város csapatával játszik, mégpedig a Brassói SR Municipallal, amely az előző fordulóban 4–0-ra legyőzte Barcarozsnyót. A következő kupaforduló augusztus 31-én esedékes.

Ezüst után arany

Aranyérmet nyert a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette és az osztrák Sofia Polcanova alkotta duó a müncheni multisport Európa-bajnokság női páros asztalitenisz-versenyében, miután a csütörtök esti döntőben legyőzte 3:0-ra (18-16, 11-6, 11-9) az Elizabeta Samara, Andreea Dragoman román kettőst. Samara és Dragoman ezüstérmesek lettek, a bronzérmet pedig az Adina Diaconu (Románia) és Maria Xiao (Spanyolország) összeállítású duó szerezte meg. Szőcs Bernadette Ovidiu Ionescu oldalán korábban ezüstérmet szerzett a vegyes párosok versenyében a müncheni Európa-bajnokságon.

Erősített az MU

Casemiro kilenc év után elhagyja a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madridot és a Manchester Unitedben folytatja pályafutását. A brazil középpályás 2013 óta erősítette a Királyi Gárdát, ahol öt Bajnokok Ligája-serleget és három La Liga-bajnoki címet nyert. A brazil sztár 2026 nyaráig ír majd alá a manchesteri alakulathoz, de a szerződés tartalmaz egy további opciós évet is. Az orvosi vizsgálatokat követően a 30 esztendős középpályás akár már a lelátón is ott lehet a mai Manchester United – Liverpool PL-rangadón.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük