Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A nép pártján?

„A Jobbik elnökségének és frakciójának tagjai megélhetési politikusokká váltak, akiknek sokkal fontosabb a pénz, a hatalom, mint a haza sorsa. Becsapták a tagságot, a választókat, és azokat nézik semmibe, akik… végigdolgozták a… kampányt. Azokat, akik munka mellett, a szabadidejüket áldozva dolgoztak…” A fenti sorokat nem egy Vona Gábor által vadhajtásnak titulált nemzeti radikális, vagy egy magamfajta,a Jobbik megalakulásakor kitűzött 2003-as célokat ma is valló nemzeti konzervatív fogalmazta meg, hanem az a politikus, akire a fenti sorok leginkább ráillenek.

Az, aki a Jobbikból egy globalista, gyurcsányista csicskapártot csinált. Jakab Péter írta ezt azokról, akik megfosztották frakcióvezetői tisztségétől, s megakadályozták, hogy lelépése előtt több mint nyolcvan millió forinttal stafírozza ki híveit, miután már 103 millió forintot szerződésileg sikerült lekötnie emberei számára. Jakab Péterről, aki augusztus 20-án A Nép Pártján Mozgalom néven újabb ellenzéki politikai szerveződés megalakulását jelentette be. 

A kilencvenes években kisgazdásodásnak nevezték el azt a felaprózódási folyamatot, amin most a Jobbik megy keresztül. Egy nagy különbség azért van a két bomlástörténet között. A Kisgazdapárt vezetője, Torgyán József, aki fő okozója volt a széttöredezésnek, a történelem kulcspillanatában a jó oldalra állt, helyes döntést hozott, hozzájárult a nemzeti oldal 1998-as győzelméhez, s az 1998 és 2002 közötti kormányzáshoz. Jakab Péter ezzel szemben kizárólag nagyotmondásban, primitív demagógiában jeleskedett, nemcsak tévútra vezette pártját, megfosztva azt minden értéktartalomtól, hanem szét is verte a vezetett szervezetet elképesztő módszerességgel. Lám, mire képes az akarnokság, ha korlátoltsággal, kisstílűséggel, tehetségtelenséggel és totális vezetői alkalmatlansággal párosul.

Jakab zászlóbontása egyébként kedvező fejlemény, mert jó eséllyel lerövidíti a magából teljes mértékben kifordult Jobbik agóniáját. Majdnem biztos, hogy két év múlva az első megmérettetésen a Jobbik utódpártjai közül, beleértve a Jobbik nevet viselő szerveződés-maradékot is, egyedül a Mi Hazánk fog bejutni az Európai Parlamentbe. Az a párt, mely nagyvonalakban az eredeti szellemiség őrzője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.