Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

A Fradié volt az utolsó szó

A Ferencváros labdarúgócsapata 4–1-re győzött a Slovan Bratislava vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának szerdai visszavágóján, ezzel megfordította a párharcot és 5–3-as összesítéssel továbbjutott. A magyar bajnok a továbbjutásával – egymást követő negyedik évben –mindenképpen csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben az Európa Konferencia Ligában. A BL-selejtező harmadik körében az azeri Qarabag vár rá. Az első mérkőzést jövő héten Azerbajdzsánban rendezik, a visszavágót egy héttel később Budapesten.

Bajnokok Ligája selejtező, 2. forduló, visszavágó: ŠK Slovan Bratislava – Ferencvárosi TC 1–4 (0–2). Gólszerzők: De Marco (70.), illetve Boli (20.), Zachariassen (31.), Traore (89.), Laidouni (90+5.). Továbbjutott: a Ferencváros 5-3-as összesítéssel.

Dicstelen teljesítmény a bajnoktól

A Pjunik Jereván elleni meglepő Bajnokok Ligája-búcsú után ismét leszerepelt a Kolozsvári CFR a labdarúgó Európai Konferencia-liga második selejtezőkörének szerdai visszavágóján. Andorrában Ciprian Deac büntetőjére volt szükség, hogy a román bajnok ne szenvedjen vereséget az Inter Club d`Escaldes otthonában. Sokat elmond a meccsről és a CFR teljesítményéről, hogy az UEFA statisztikái szerint mindkét csapat 9 alkalommal lőtt kapu felé, de a kaput az Inter 5-ször, a CFR pedig 4-szer találta el… Mivel az odavágót 3–0-ra nyerték a „vasutasok”, így 4 – 1-es összesítéssel továbbléptek, de augusztus 4-én Szalihorszkban, 11-én pedig Kolozsváron több kell majd a fehérorosz Sahcjor ellen.

Angol–német döntő lesz

Másodikként Németország jutott döntőbe a női labdarúgó Európa-bajnokságon, ahol a házigazda angolokkal találkoznak. A nyolcszoros kontinensbajnok németek a szerdai elődöntőben a duplázó Alexandra Popp vezérletével kerekedtek 2–1-re a franciák fölé. A német női válogatott kilencedszer döntős az Európa-bajnokságok történetében, az eddigi nyolc fináléját mind megnyerte: 1989-ben, 1991-ben, 1995-ben, 1997-ben, 2001-ben, 2005-ben, 2009-ben és 2013-ban egyaránt. Az Anglia–Németország döntőt vasárnap 19 órától rendezik a londoni Wembley Stadionban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük