Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Háromszéki gólt is elemeztek

Kyros Vassaras (Kírosz Vasszarasz), a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) központi játékvezetői testületének az elnöke a Szuperliga első fordulójában alkalmazott videóbíró (VAR, video assistant referee) konkrét eseteit elemezte részletesen a szakszövetség internetes „házi televíziójában”. Az elnök angolul beszélt, erős görög akcentussal, a frf.tv románul feliratozta a húsz perces előadást. Négy mérkőzés VAR-os jelenetei kerültek műsorba, egyik az Universitatea Craiova – Sepsi OSK 2-2-es döntetlen volt, pontosabban az a játékhelyzet, amikor Nicolae Păun egyenlített a Sepsi OSK-nak. Erről a jelenetről Cristiano Bergodi, a Sepsi OSK vezetőedzője azt mondta a mérkőzés után: megijedt, mert nem tudta, miért történik VAR-vizsgálat, azt hitte, a csapata gólja nem szabályos, és érvényteleníthetik.

A Vasszarasz-elemzés nagyon aprólékosan bemutatja, hogy amikor a tizenhatos területéről vele szembe guruló labdát Păun (Sepsi OSK) jobb lábbal, lendülettel, nagy erővel kapura (és kapuba) rúgja, a lövés pillanatában érkezik hárítási, blokkolási szándékkal Mateiu, aki talppal a Păun támasztó (bal) lábára, lábfejére lép. A játékvezető jelezte, hogy a gól érvényes, ám azt is érzékelte, hogy Mateiu szabálytalankodott. A VAR nélkül nem tudta volna, hogy pontosan mi történt, mert nyilván elsősorban az Universitatea kapujába tartó labdát figyelte. A videózás, illetve többszöri ismétlés alatt egyértelművé vált, hogy Mateiu súlyos sérülést okozhatott volna Păunnak, a játékvezető ezért piros lapot mutatott neki. (bl)

Anglia a döntőben

A házigazda angolok jutottak be első csapatként a 2022-es női labdarúgó Európa-bajnokság döntőjébe, miután kedd este – helyenként káprázatos játékkal – 4–0-ra legyőzték Svédország válogatottját Sheffieldben. Ellenfelük a tegnapi lapzártánk után kezdődött Németország–Franciaország mérkőzés győztese lesz. Az angolok harmadszor lesznek érmesek a kontinenstornán, 1984-ben és 2009-ben is a második helyen végeztek. A döntőt vasárnap este rendezik a londoni Wembley Stadionban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük