Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A továbbjutásban bízik az OSK

A továbbjutásban bízik az OSK Sport

Reménykedve várja a ma esti visszavágót a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely kétgólos előny birtokában utazott Ljubljanába, az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörének visszavágójára.

Hirdetés
Hirdetés

A Román-kupa és Szuperkupa-győztes Sepsi OSK bízhat a további európai szereplésben, miután az első találkozón meggyőző játékkal 3–1-re verte idehaza a szlovén Olimpija Ljubljanát. A kétgólos előny dacára óvatosságra intett Cristiano Bergodi, a Sepsi OSK vezetőedzője.

„Fontos győzelmet arattunk hazai pályán, jelentős előnyt dolgoztunk ki, de a párharc még nincs lefutva, a továbbjutáshoz nagyon jól kell játszanunk a visszavágón is” – figyelmeztetett az olasz szakvezető. Amennyiben sikerül továbbjutniuk, a Rijeka (horvát)–Djurgardens (svéd) párharc győztesével játszanak majd, itt a svédek állnak jobban, mivel az első meccsen 2–1-re nyertek.

Az Olimpija – OSK közti visszavágót ma 20 órától Ljubljanában rendezik, a találkozót a TVR 1 élőben közvetíti. Mint ismeretes, egy héttel korábban a piros-fehérek összecsapása volt az egyetlen a romániai csapatok közül, amit román tévétársaság nem sugározott, csupán az Erdély TV. Ezúttal a Kolozsvári CFR mérkőzése nem lesz követhető a tévében, amely az Inter Club d’Escaldes ellen lép gyepre Andorrában. Az indoklás szerint „az andorrai stadion körülményei nem teszik lehetővé a televíziós közvetítést”.

Ami a többi román csapatot illeti, az Universitatea Craiova az albániai 1–1 után hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást a Vllaznia ellenében. Nem kizárt viszont, hogy az első párharc után máris búcsúzik a harmadik számú kontinentális sorozattól az FCSB, történelme legrövidebb európai szereplését produkálva. A nacionalista és xenofób megnyilvánulásairól híres Gigi Becali által fenntartott bukaresti kirakatcsapatnak óriási blama lenne a kiesés, hiszen egy, a románnál gyengébb bajnokságból érkező ellenfél búcsúztathatja: a georgiai Saburtalo a múlt heti első meccsen 1–0-ra nyert. (Románia a legfrissebb európai koefficines-ragsorban a 25., Georgia pedig a 47.). Az idei bajnokságban nyeretlen FCSB-edzőváltáson is átesett a napokban, Toni Petrea helyét Nicolae Dică vette át. Lenne miért aggódnia hát az FCSB tulajdonosának, ezért is érthetetlen Becali legutóbbi hisztérikus megnyilvánulása, miszerint bármit hajlandó megtenni azért, hogy megakadályozza a Sepsi OSK előremenetelét, és nem fogja megengedni, hogy a háromszéki klub megelőzze csapatát.

Európa Konferencia Liga, második selejtezőkör, visszavágó: 19 órától Gabala SC (azeri) – MOL Fehérvár FC (az első mérkőzésen: 1–4, élőben a Duna World-ön), 19 órától Kisvárda– FC Kairat Almaty (kazah) (az első mérkőzésen: 1–0, élőben az M4 Sporton), 20 órától Olimpija Ljubljana (szlovén) – Sepsi OSK (az első mérkőzésen: 1–3, élőben az TVR 1-en), 20.30-tól FCSB – FC Saburtalo (georgiai) (az első mérkőzésen: 0–1, Pro Arena), 20.30-tól Universitatea Craiova – KF Vllaznia (albán) (az első mérkőzésen: 1–1,  Digi Sport 1, Prima Sport 1), 22 órától Puskás Akadémia FC – Vitória SC (portugál) (az első mérkőzésen: 0–3, M4 Sport).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük