Felhívás!

Tizenévesek olimpiája

Tizenévesek olimpiája Sport

A szlovákiai Besztercebányán (Banska Bystrica) a héten zajlik a 14–18 éves sportolók számára kiírt nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) 16. kiírása. Összesen tíz sportágban versenyeznek a résztvevők: úszás, torna, cselgáncs, tenisz, kézilabda, kosárlabda, atlétika, kerékpár, tollaslabda, röplabda. Sajnos, levették a sportágak listájáról a kajak-kenut.

Az első versenynapon Elekes Tamara győzött a 400 méteres leány vegyes úszásban, bizonyítva, hogy a vegyes úszás továbbra is „magyar specialitás”. Románia két éremmel büszkélkedhet eddig, az atléta Ana Maria Vișan diszkoszvetésben lett harmadik (39.47 méter), míg az úszó Aissia Prisecariu másodikként csapott célba 200 méter háton.

A magyar küldöttség az előző, 2019. évi, azerbajdzsáni EYOF-on „peches sikersorozatot” ért el, hiszen 9 ezüst és 12 bronzérmet szerzett, tehát 21-szer volt arany-közelben, de egy sem jutott a legfényesebb éremből! A 2017. évi, győri EYOF magyar mérlege: 41 érem, 13 arany, 14 ezüst, 14 bronz, harmadik hely a nemzetek között Oroszország (30, 19, 12) és Olaszország (14, 11, 13) mögött. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.