Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Szankció orosz-módra

A katonai szolgálat elkerülési szándékának vádjával Szentpéterváron letartóztatták, és előbb az orosz hadsereg helyi toborzóbázisára, majd egy rosszullétet és kórházi kezelést követően egy sarkvidéki haditengerészeti bázisra szállították Ivan Fedotovot, a CSZKA Moszkva olimpiai ezüstérmes jégkorongozóját, aki a következő szezont a Philadelphia Flyersnél kezdhette volna. A 25 éves válogatott hokist azzal vádolják, hogy el akarta kerülni a katonai szolgálatot, a hírek szerint most börtönbüntetés és besorozás is várhat rá. Az orosz biztonsági szervek névtelenül nyilatkozó szóvivője elmondta, Fedotov várhatóan a Jeges-tengeren lévő Novaja Zemlja szigetén található katonai egységek egyikében fog szolgálni. Ez a sziget a szovjet időkben egykori nukleáris kísérleti telephelyként volt ismert. Ivan Fedotovot 2015-ben draftolta az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Philadelphia Flyers, idén májusban pedig egyéves szerződést is kötött vele az NHL-klub. Csakhogy a hadsereg klubjaként működő CSZKA Moszkva játékosaként a hokis automatikusan az orosz fegyveres erők tagja, így távozása törvénybe ütközhet. Fedotov egyébként az elmúlt szezonban a CSZKA-val megnyerte az orosz bázisú Kontinentális Jégkorong Ligát (KHL), amelyet Ukrajna februári megtámadása óta sok külföldi játékos elhagyott.

Halep favorittá lépett elő

A második kiemelt Rafael Nadal magabiztos győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé a wimbledoni teniszbajnokságon. Az idei ausztrál és a francia nyílt bajnokságon is diadalmaskodó 36 éves Nadal, a következő körben az amerikai Taylor Fritz-cel találkozik.

A női mezőny még versenyben lévő tagjai közül az egyedüli Grand Slam-tornagyőztes Halep meglepően simán, két játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt Paula Badosát. A román játékos mindössze három játékot vesztett a meccsen, melyen csupán kilenc ki nem kényszerített hibával zárt és riválisa egyetlen bréklabdáját hárította. Ráadásul ez volt sorozatban a 11. sikere az All England Clubban, mivel három éve aratott sikere után 2020-ban elmaradt a viadal, tavaly pedig sérülés miatt nem indult.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük