Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Negyeddöntő volt a végállomás

Elbírta az esélyesség terhét az FK Székelyudvarhely, amely úgy nyerte meg a hazai környezetben rendezett ifjúsági Román-kupát, hogy a döntőben az ellenlábas még csak gólt sem tudott szerezni.

Az elmúlt napokban, a székelyudvarhelyi sportcsarnokban került sor a teremlabdarúgó Román-kupa döntő tornájára az U19-es korosztályú csapatok számára. A Kézdivásárhelyi SE sorsolása balszerencsés volt, mert mindjárt a negyeddöntőben az egyik legjobb csapattal kellett megküzdenie, és 9–3-as vereséget szenvedett a Temesvári CSF CFR 1933 csapatától. A másik három eredmény: Székelyudvarhelyi FK –Futsal Ceahlăul Piatra Neamt 6–1, CN Nicu Gane Fălticeni – Simándi Sólymok 5–2, CFR Turnu Severin 1943 – Marosvásárhelyi MSK 6–5. Az elődöntőben: FK Székelyudvarhely – CN Nicu Gane 6–3, CFR Temesvár – CFR Turnu Severin 5–1. A hétfő délutáni döntőben: FK Székelyudvarhely – CFR Temesvár 7–0. Székelyudvarhely U19-es csapata megérdemelten nyerte meg a Román-kupát – fennállása során első alkalommal. A székelyudvarhelyieknek idén jó esélyük van az U19-es bajnokságot is megnyerni.

Labdakergető székelyföldi kislányok

A 15 év alatti leány labdarúgók romániai válogatottjának szerveztek újabb edzőtábort a február 23–március 2. időszakban. A tudásfelmérő és felkészítő összetartás helyszíne a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) mogoșoaiai korszerű edzőközpontja, Bukarest peremén. Az edzőtábor 25 tagú játékoskeretének névsorában három székelyföldi kislány is szerepel: Balog Boglárka (FK Csíkszereda) kapus, Szőke Eszter (FK Csíkszereda) középpályás és Fülöp Boglárka (Sepsi OSK) csatár. Meghívásuk a klubjaiknál zajló munka komolyságát is jelzi. Az U15-ös korosztály felkészítésére különleges figyelmet fordít a szakszövetség, mert a kidolgozott futballstratégia szövegében egyebek között rögzítették, hogy Romániának a 2028-as vagy 2032-as nyári olimpiák időszakáig van esélye ütőképes női labdarúgó válogatottat kialakítani, és a távlati terv éppen az olimpiai részvétel. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük