Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

2022-ben is Empty a Fortyogón

2022-ben is Empty a Fortyogón Kultúra

Freedom of Festival szlogennel szervezik meg az idei Empty fesztivált, amelynek első sajtótájékoztatóját pénteken tartották a Magyar Ifjak Kézdiszékért székházában. Erős Rudolf, Daczó Zádor és Molnár Ákos az újdonságokat, fontos tudnivalókat, valamint néhány fellépő nevét ismertették.

Július 7–11. között várják a Fortyogófürdőre a fesztiválozókat. A 2022-es Empty több mindenben eltér majd a tavalyitól, a szervezők nagyobb színpaddal, workshopokkal, korosztályokra és tematikákra leosztott napokkal készülnek.

Hirdetés
Hirdetés

– Csütörtök és péntek a 13–19 év közötti ifjabbik nemzedéknek szólna, a péntek és a szombat a 16–35 év közötti fiataloknak, amíg szombat és vasárnap minden korosztálynak szolgál érdekességekkel. Vannak áthidalások a napok között, hiszen célunk a korosztályok közötti együttműködés kialakítása, az egyéni kultúrák összehangolása – vezette fel Erős Rudolf főszervező, a fesztivál koordinátora.

Daczó Zádor programszervező a fesztivállal párhuzamosan zajló diáktábort ismertette néhány szóban.

– A tábor célja a diáksereg összekovácsolása. Iskolák csapatonként összemérhetik erejüket különböző játékokban, feladatokban, de az egésznek csapatépítő jellege lesz. Olyan programot próbálunk összeállítani, ami az előadásokon, mühelymunkákon, sportmegmérettetéseken keresztül előkészíti az esti szórakozást. Ha a néhány nap alatt kiépül egy jó kis csapat, akkor azt hiszem, az esti szórakozások is jobb hangulatban telnek majd. Nem csak a táborban szereplők, hanem a fesztiválra ellátogató fiatalok, idősebbek is kipróbálhatják majd magukat a különböző vetélkedőkben – részletezte.

A fesztivál igyekszik nagy teret adni a house, techno és minimal műfaj kedvelőinek is. A technosziget szervezője, Molnár Ákos avatott be a részletekbe.

– Az idei Empty Fesztivál Illume Stage nevet viselő nagy sátra az Illume Events-szel együttműködve jön létre. A tavalyi nagy érdeklődést figyelembe véve, idén kétszer akkora sátor várja az idelátogatókat. Tizenhat külföldi és hazai tehetség lép majd színpadra. Egyedi hangulatú díszlettel, színvonalas fény- és hangtechnikával, illetve meglepetésekkel színesítjük a fesztivál éjszakai életét. Nappal pedig Dj-műhellyel, a technozene történetéhez kapcsolódó előadásokkal várjuk az érdeklődőket. Néhány fellépő nevét elárulnám: Sol_live, Daniel Meister, Dubgrade, Levitation és Lenard – fejtette ki Molnár.

Erős Rudolf rámutatott, a techno kedvelőin túl azonban a mainstream kedvelőknek is szól majd a fesztivál. A nagyszínpadon kon-certek, éjszaka pedig dj-s bulik várják az érdeklődőket. Fellép a 2021-es magyarországi X-Faktor nyertese, Alee, de ott lesz az EgoSum, Káer és Kapriccio, valamint a ManGoRise. Lemezlovasok közül biztosan zenél majd a Drop The Cheese, Pici Bolondéria, Turbo G, Tervor.

A sajtótájékoztatóval egy időben elindultak a www.emptyfesztival.com és a www.jegyek.shop weboldalak, ahol kedvezményesen lehet megvásárolni a standard belépőket 120 lejért. Az összeg másfél havonta emelkedik majd, egészen júniusig, amikor már 160 lejbe kerül. Az ár tartalmazza a 4 napos belépőt, programokon való részvételt és a strandolási lehetőséget. A VIP-jegy 240 lejért ezen felül belépést biztosít a VIP-pavilonba, ahol beszélgetni lehet a fellépőkkel. A szervezők több meglepetéssel is készülnek még, amelyeket egyelőre nem árultak el, de érdemes lesz követni hivatalos oldalaikat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások