Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Dinu (megint) odamondott

Cornel Dinu (sz. 1948) volt válogatott labdarúgó és edző, jelenleg szakmai elemző, tévékommentátor csípősen fogalmazott a román válogatott szövetségi kapitányának kinevezése kapcsán. A Telekom Sport televízió egyik műsorában azzal kapcsolatosan fejtette ki álláspontját, hogy ismét elterjedt a hír, miszerint „90 százalékban” Edward (Edi) Iordănescu lesz az új szövetségi kapitány, vagyis Anghel Iordănescu egykori szövetségi kapitány és volt szenátor fia: „Függetlenül attól, hogy a szövetség annyi személyiségnél kólindált (házalós román népszokás), én már hónapokkal ezelőtt megmondtam, hogy Edi Iordănescu lesz a kapitány. Tudtam, hogyan mennek a dolgok Romániában. A döntések zöme politikai hovatartozás alapján történik. Nem hozzáértés, nem tudásérték alapján. Nyolc éve megy ez így, amióta Răzvan Burleanu a szakszövetség elnöke”.

A gsp.ro újságírói úgy tudják, a Román Labdarúgó-szövetség vezetőiben csalódást okozott Bölöni László „tárgyalói stílusa”. Egyebek között azt nehezményezték, hogy sokat váratott magára a válaszaival, túl sok kifogást emelt a szerződésajánlat tételeivel szemben, és amikor a tárgyalások elakadtak, a szövetségi elnökkel nem óhajtott újabb személyes találkozót. (bl)

Tényleg mentőövet kap a Dinamo?

A prosport.ro hírportál szerint valós alapja van Mirel Rădoi volt szövetségi kapitány tavaly év végi kijelentésének, miszerint bármi történik a romániai futballpályákon, a Bukaresti Dinamo nem esik ki az élvonalból, mert a 2022–2023-as bajnokságban az 1. Liga mezőnye 18 tagúra duzzad. A prosport.ro úgy tudja, a 18-as létszámot javasolja, támogatja a holland Hypercube társaság is. Ez a szakvállalat szerződést kötött a Román Labdarúgó-szövetséggel a Román-kupa versenykiírásainak „optimizálására”, vagyis annak érdekében dolgoznak ki stratégiákat, marketing-programokat, hogy a kupasorozat a közönség szempontjából vonzóbb, gazdasági szempontból nyereségesebb legyen. A holland szakértők állítólag úgy vélekedtek, a romániai futballélethez olyan élvonalbeli bajnokság illik leginkább, amelynek legalább 18 csapat a tagja, résztvevője. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük