Felhívás!

Röviden

Gyűjtenek Barnának

Az RMDSZ Kovászna Városi Szervezete adománygyűjtésbe kezdett Eördögh Barna második műtétjének támogatására. A pénzbeli adományokat a helyi szervezet irodájában Papp Kingának lehet átadni január 28-ig, a következő időpontok szerint: hétfőtől csütörtökig 8–16 óra között, pénteken pedig 8 és 14 óra között. Barna első műtétje sikeresnek bizonyult, azonban szükség van egy másodikra is, amelynek költsége 8500 euró. Nemrég egyébként a Fiatalok Kovásznáért Egyesület is gyűjtött a beteg fiatalnak, közel 4000 lejt tettek le hétfőn Barna bankszámlájára. 

Ingyenes szűrővizsgálat Illyefalván

Az illyefalvi Pető Fejlesztő- és Képző Központban január 31-én (felnőtteknek) és február 1-én (gyerekeknek) délelőtt ingyenes szűrővizsgálatra kerül sor központi idegrendszeri károsodással élők számára. Várnak minden olyan gyereket, akinek szülés előtt, közben vagy utána oxigénhiányos állapot lépett fel, agyvérzést kapott, vagy nyílt gerinccel született és ennek következtében mozgáskárosodás alakult ki. Továbbá olyan gyerekeket és felnőtteket is várnak, akiknek stroke, koponyasérülés miatt van mozgáskárosodásuk. Azok a felnőttek is jelentkezhetnek a vizsgálatra, akik Parkinson-kórban és Sclerosis multiplexben szenvednek. A vizsgálat lényege az, hogy felmérjék a jelentkezők állapotát, és döntés születhessen arról, hogy a konduktív pedagógia módszerével fejleszthetők-e. A kiválasztott betegek 3 hetes fejlesztő programon vehetnek részt Illyefalván január 31. és február 18. között. Csak beoltott felnőtt személyek vehetnek részt a rehabilitáción. A szűrővizsgálatra előzetes jelentkezés szükséges a 0724.266.020-as telefonszámon. 

Nem luxustáska

Idén is megszervezi a Napsugár Egyesület a Nem luxustáska nevű kampányt, melynek során rászoruló nőknek gyűjtenek különböző higiéniai és kozmetikai cikkeket. Nagy Anna, a projekt kezdeményezője arra kéri az adományozókat, hogy válasszanak egy táskát, amibe tegyenek mindennapi higiéniás termékeket, de akár kézfertőtlenítőt és maszkot is. A gyűjtés február végéig tart. A kampányról a két óvónőnél, Nagy Annánál és Lőrinczi Rékánál (Árvácska Óvoda) lehet tájékozódni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.