Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Edzőcsere a katalánoknál

Sergi Barjuan veszi át a Barcelona labdarúgócsapatának irányítását, míg nem találják meg a szerdán menesztett Ronald Koeman utódját – hozta nyilvánosságra a katalán klub. A holland mestert a Rayo Vallecanótól elszenvedett, szerdai 1–0-s vereség után menesztette a klub vezetősége, amely csütörtökön már meg is nevezte a gárda átmeneti edzőjét. Sergi a Barca B-től érkezik, nyár óta irányította a második csapat munkáját. A közlemény szerint Joan Laporta elnök a csütörtök délutáni edzés előtt mutatja be a keretnek, ha egyáltalán be kell mutatni. Játékosként ugyanis a Barcánál nevelkedett, gyakorlatilag egész karrierjét a katalánoknál töltötte, mielőtt 2002-ben az Atléticóhoz igazolt volna, ahonnan 2005-ban vonult vissza. A spanyol és nemzetközi sportsajtó egyébként kész tényként kezeli, hogy egy másik Barca-legenda, Xavi ül le a kispadra. A klub korábbi klasszis középpályása jelenleg a katari al-Szaddnál dolgozik edzőként, szerződése 2023-ig szól, de a hírek szerint a Barcelona kész kivásárolni őt.

 

Se ökölvívás, se súlyemelés?

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke azt mondta, a lehető leghamarabb döntés születik arról, hogy az ökölvívás és a súlyemelés szerepeljen-e a 2024-es párizsi játékok programjában. Egy független vizsgálat eredménye szeptemberben arra világított rá, hogy manipulálták a 2016-os riói olimpia ökölvívótornájának eredményeit. Ettől függetlenül az olimpiai mozgalom vezető szerve régóta elégedetlen a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) irányításával, pénzügyeinek kezelésével és a bíráskodással, és kilátásba helyezte, hogy az ökölvívás kikerülhet a párizsi olimpia programjából. Hasonló a helyzet a súlyemeléssel, Bach a Nemzetközi Súlyemelő-szövetségről korábban azt mondta, a jó vezetés mellett „a kultúra megváltozására” is szükség van a szervezeten belül.

A szervezet emellett csütörtökön, ezer nappal a 2024-es, párizsi olimpia rajtja előtt megkezdte a hivatalos ötkarikás termékek egységes és egy felületen történő internetes értékesítését.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük