Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jövőre lemez is készül

Jövőre lemez is készül Vigadó

A kézdivásárhelyi Nagy-Babos Rebekát nagyon sokszor hallottuk már énekelni, a Vigadó Művelődési Ház különböző produkcióiban, és arról is írtunk már, hogy zenekarával elnyerte a MÜPA Jazz Showcase fődíját. Mit csinál manapság? Dalokat ír, énekel a Vígszínházban, ezenkívül duettezik, és készül a jövő évi koncertekre.

Hirdetés
Hirdetés

– Rég beszélgettünk. Mennyire viselte meg a járványhelyzet a karrierjét, a zenei pályafutását?

– Tavasszal fejeztem be zenei tanulmányaimat a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, a hároméves képzés felét online tanítással csináltuk végig. Zenét tanulni ilyen körülmények között nem könnyű semmilyen szempontból sem. Mellette persze sok koncert is elmaradt. Tudnék sokat mesélni róla, de most már inkább előre nézek és a jövőbeli tervekre összpontosítok.

– Milyen projekteken dolgozik jelenleg? Készül új dal?

– A saját zenekarommal, a kvartettel most tanulom a zenekari szervezés minden csínját-bínját. Jelenleg a jövő évi koncertek szervezésével zajlanak a napjaim, és elkezdtem dalokat írni. Született egy versfeldolgozás is, Pilinszky Van Gogh imája című versét dolgoztuk fel, ezt már játszottuk koncerten is. Emellett tagja vagyok a Voice Drops Acapella együttesnek, akikkel a karantén időszaka alatt kicsit leálltunk a közös munkával, de azóta születtek új dalok, gőzerővel próbálunk, és hamarosan koncertezni is szeretnénk.

– Hol lépnek fel legközelebb? Kézdivásárhelyen terveznek koncertezni?

– Ebben az évben inkább a dalírásra, szervezésre fektetünk hangsúlyt, ezért legközelebb januárban játszunk majd Budapesten. De tervben van egy mini erdélyi turné is, amiről még nem tudok részleteket elárulni.

– Készülnek újabb versenyre?

– Nem szeretem a versenyeket. Nagyon nehéz dalokat, zenekarokat összehasonlítani, bár valóban nagyon sokat lehet fejlődni, tanulni egy-egy versenyre készülés által. Nem kizárt, hogy egyszer még készülni fogunk, de egyelőre nem tervezzük.

– A zenei és éneklési stílusa egészen különleges, nehezen összetéveszthető a műfaj más hazai szereplőivel.

– Köszönöm, ha így gondolja. Sok minden hatással van rám. Sokféle zenét hallgatok és szeretek. De valahogy mindegyik zenében valamilyen erőt, energiát keresek, ami kicsit kiránt abból a hétköznapi állapotból, amiben éppen vagyok, legyen szó jazzről vagy éppen népzenéről. A saját zenémben, zenénkben is erre törekszem, aztán ez folyamatosan alakul.

– Szeretne lemezt kiadni az együttesével?

– Mindenképpen szeretnék egy kislemezt jövőre a Nagy-Babos Rebeka Quartettel.

– Mit tervez a következő időszakra énekesként?

– Szeretek énekesként sokféle műfajt kipróbálni. Most az első a saját zenekarom, de énekelek a Vígszínház egyik darabjában, egy kórusban is, Cseh Peti zenésztársammal duózni is szoktunk, nemrég egy zenész barátom versfeldolgozásában énekeltem, ami nagyon izgalmas munka volt, mert az egész dalt végigkíséri egy többszólamú vokál. Ezek mind nagyon különböző projektek, de mindegyiket nagyon élvezem, és az a tervem, hogy a jövőben is minél sokrétűbb, izgalmasabb feladatokon, projekteken dolgozzak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük