Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jogkorlátozások szorításában a sportolók

Sajtóértesülések szerint a romániai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16 csapatának játékoskereteiből legfeljebb 55–60 százalék lehet a Covid19 szembeni védőoltással, illetve egészségvédelmi, járványellenes zöldigazolvánnyal rendelkezők száma!

Hirdetés
Hirdetés

Állítólag csak az Universitatea Craiova áll 90 százalék fölött, a másik pólus az FCSB, amely éppen az oltatlan és fertőzött játékosok magas száma miatt esett ki a Román-kupából, meg nem jelenéssel, tehát 0–3-as eredménnyel.

A gsp.ro hírportál által megkeresett edzők, klubvezetők, ügyintézők többségének egybehangzó véleménye, hogy az október 25-től érvénybe lépett újabb szigorító kormányrendelet szövege nem volt eléggé átgondolva, kellene tartalmaznia bizonyos kivételeket, mentesítő előírásokat a sportolók esetében. Egyik előírás például az, hogy a szállodák csak zöldigazolvánnyal rendelkező vendégeket fogadhatnak. Ha mindenütt betű szerint alkalmazzák a rendeletet, folyamatosan lehetnek olyan csapatok, amelyek az idegenbeli mérkőzésük előtt nem vonulhatnak együttesen szállodába. Vagy külön elszállásolással kell megoldaniuk az „oltatlanok” helyzetét, vagy a mérkőzés napján kell elindulniuk a kiszállásra, ami nagy távolságok (például egy Arad–Konstanca) esetén, megfelelő repülőjáratok nélkül nehéz, sőt, lehetetlen küldetés. Egyik edző elmondta, az általa edzett bukaresti akadémiai (ifi) csapatnál nagyon kevés a beoltott játékos, így például egy észak-moldvai mérkőzésre el kell indulniuk hajnali 4 órakor, mert nem foglalhatnak szállodai szálláshelyet, hogy előző nap érkezzenek.

A labdarúgóklubok némelyike a szakszövetségtől és a sportminisztériumtól várja a megoldást, ám ezideig nem történt tényleges előrelépés, egyelőre a járványellenes egészségvédelmi szempontok dominálnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük