Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Felemás eredmény az edzőtáborban

Románia U21-es labdarúgó válogatottja Spanyolországban játszott barátságos mérkőzéseket. Az első találkozón 1–0-ra sikerült legyőzni Svédország U21-es csapatát. Rares Ispas, a Sepsi OSK hátvédje végig a pályán volt, noha Florin Bratu szövetségi kapitány hatot is cserélt. Gólszerző Alexandru Cimpanu (Universitatea Craiova) a 22. percben. A Marbella Football Center elnevezésű nemzetközi sportbázis egyik pályáján lejátszott második mérkőzésen: Románia – Mexikó 1–3. A mérkőzésre nem nevezték Ispast, a Sepsi OSK játékosát, lehet, hogy előzetes sérülés az oka. Mindkét mérkőzésen játszott Claudiu Petrila, aki az előző román bajnoki idényben a Sepsi OSK játékosa volt (kölcsönben érkezett a CFR-től, és oda is tért vissza). Ugyancsak mindkét mérkőzésen szerepelt a gyimesi származású Marius Corbu, aki jelenleg a magyarországi NBI-es Puskás Akadémia játékosa, előzőleg pedig az FK Csíkszeredánál nevelkedett.

A román U21-es válogatott a 2023. évi Európa-bajnokságra készül, már tagja a döntő torna mezőnyének, mert Románia és Grúzia lesz a két házigazda. Sajnos, nem valószínű egy román–magyar mérkőzés az Európa-bajnokságon, mert a magyar válogatott gyengén rajtolt a selejtező csoportjában (hazai pályán 1–2 Izraellel és 2–2 Lengyelországgal). (bl)

Távozik a kapitány

A román labdarúgó-válogatott hétfőn este 1–0-ra legyőzte Örményországot a bukaresti Steaua Stadionban, ezzel pedig minden esélye megmaradt, hogy csoportjában megőrizze a jelenlegi második helyét, ami pótselejtezőt érne a 2022-es katari világbajnokságra. A mérkőzés után az újságírókkal konfliktusban levő Mirel Rădoi szövetségi kapitány bejelentette, a következő mérkőzések eredményeitől függetlenül távozik a válogatottól. A válogatott élére két éve kinevezett szakember elmondta, hogy véget ért egy ciklus, s bár a szövetségtől minden támogatást megkapott, nem szeretné meghosszabbítani az év végén lejáró szerződését. A román válogatott november 11-én az utolsó előtti helyén álló Izlandot fogadja Bukarestben, majd három nappal később az egy ponttal utolsó Liechtenstein vendégeként zárja szereplését.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük