Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Neve nem merült feledésbe

Neve nem merült feledésbe Sport

Kézdivásárhelyen október 7-én a Zöld Nap Egyesület (ZNE) és a helyi önkormányzat sportirodája Kalith Attilla néhai atlétikaedző emlékére rendezett sportnapot.

– Kocsis Zoltán sportiroda-vezetővel karöltve első alkalommal rendeztünk a néhai neves atlétikaedző emlékére sportnapot, melynek résztvevői 10 és 19 óra között különféle sportágakban bizonyíthatják rátermettségüket – osztotta meg lapunkkal elöljáróban Ráduly Attila ZNE-elnök. A 218 regisztrált résztvevőt számláló sportnapot nem véletlenül a futás foglalta keretbe: 10 órától a Kicsid Gábor Sportcsarnokban gyerekek rótták a köröket, ugyanakkor bárki ugrókötelezésben is kipróbálhatta magát. 15 órától asztalitenisz- és dekázóversenyen, később lábteniszbajnokságon mérettek meg a résztvevők, majd a Kalith Attila-emlékműnél tartott megemlékezést követően a rendezvénysorozat a Sinkovits-stadionban emlékfutással zárult.

Hirdetés
Hirdetés

Kocsis Zoltán az esemény kapcsán lapunknak így nyilatkozott: „A sportnap célja, hogy Kalith Attila nevét visszahozzuk a köztudatba, és megismertessük a fiatalabb nemzedékekkel is. Ő helyezte fel ugyanis a települést az atlétika térképére, hiszen az által edzett sportolók mintegy száz országos dobogós helyezést szereztek az évek során, és számos nemzetközi versenyen is bizonyítottak!”

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások