Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ronaldo újabb rekordokat dönt

Cristiano Ronaldo tovább javítja statisztikai mutatóit, és a második Bajnokok Ligája mérkőzésen is betalált a Manchester United mezében. A portugál sztárfocistának a Villarreal elleni találkozó (2–1) volt a 178. mérkőzése a BL-ben – ezzel megdöntötte volt csapattársa, Iker Casillas rekordját (177). A 36 éves, ötszörös BL-győztes világklasszis 136 gólt szerzett az elitsorozatban, amivel szintén listavezető. Ronaldo 178 meccséből 113-szor győztesen hagyta el a pályát. A BL történetében a klubok közül csak a Real Madridnak (166), a Barcelonának (156), a Bayern Münchennek (153) és a Manchester Unitednek (122) van több megnyert találkozója. A játékosok közül senkinek sincs több. Ugyanakkor a Villarreal a 37. klub, amely ellen Cristiano Ronaldo gólt szerzett a BL-ben, ezzel megdöntötte Lionel Messi csúcsát (36).

Nehéz helyzetben a Barca

A bajnokságban ugyan még veretlen (3 győzelem és 3 döntetlen), a Bajnokok Ligájában viszont két arcpirító vereségen van túl a Barcelona (Bayern 0–3, Benfica 0–3). A vezetőedző, a holland Ronald Koeman alatt erősen inog a pad, de – hacsak nem történik valami hihetetlen csoda – a katalánok következő bajnokiján, a Wanda Metropolitanóban, az Atlético Madrid otthonában még Ronald Koeman lesz hivatalosan a csapat vezetőedzője, bár a hispán fővárosban éppen eltiltását fogja tölteni. A mérkőzés szombaton 22 órakor kezdődik.

Katarban az F1

Új helyszín kapta az idei versenynaptárban még üresen tátongó utolsó dátumot: hivatalos bejelentést tett a Forma–1 arról, hogy az év 20. versenyét egy, a sorozat számára új helyszínen, Katarban fogják megrendezni. Az első Katari Nagydíjra november 21-én kerül sor. A sorozat megerősítette, hosszú távú megállapodást, egy 10 évre szóló szerződést kötöttek Katarral, mely 2023-tól lép életbe. Ez azt jelenti, hogy az ország a következő években állandó helyszíne lesz az F1-es bajnokságnak. A 2022-es szezonban Katar kimarad a programból, a rendezést az általuk tartott futball-világbajnokság miatt nem vállalták.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük