Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Hozták a kötelezőt

A román labdarúgó-válogatott a várakozásoknak megfelelően könnyedén legyőzte Liechtenstein együttesét a világbajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában. A sikerrel megvívott izlandi vendégjáték után Mirel Rădoi legénysége Toșca (11.) és Manea (18.) találataival múlta felül a miniállam képviselőit, ezzel pedig megközelítette a kijutást jelentő második helyet. A trikolórok szerdán pedig rendkívül fontos meccset játszanak Szkopjeben az északmacedónokkal, akik vasárnap Izlandon ikszeltek. A másik összecsapáson Németország kiütéses vereséget mért Stuttgartban az örményekre, s ezzel átvette a vezetést a csoportban.

Karim német lett, nem román

A bukaresti sportsajtó sóhajtós hangú írásokban veszi tudomásul, hogy Karim Adeyemi vasárnap este hivatalos mérkőzést játszott a német labdarúgó válogatottban, sőt, gólt is lőtt az Örményország elleni Európa-bajnoki selejtezőn (6-0). Titokban azt remélték, a tehetséges csatár a román nemzeti csapatot választja, merthogy erre egyszerű lehetőség mutatkozott volna.

Karim-David Adeyemi 2002. január 12-én született Münchenben, édesanyja román nemzetiségű, édesapja nigériai. Nyolcéves korában vitték a Bayern München futballakadémiájára, ahonnan 2012-ben átvette a SpVgg Unterhaching klub. A kiemelkedő tehetségekre éberen figyelő osztrák Red Bull Salzburg (a magyar Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik volt csapata) 2018-ban szerződtette, most is ott játszik. Több – mondhatni mindegyik – német korosztályos válogatottban szerepelt. Idén például Európa-bajnok lett Németország U21-es csapatával, a magyar-szlovén közös rendezésű döntő torna negyeddöntőjében, elődöntőjében és döntőjében csereként kapott lehetőséget, és az elmúlt vasárnap a nagy válogatottban szintén csereként játszott az örmények ellen, övé a hatodik német gól. Erőteljes, 177 cm magas labdarúgó, az eddigi játéka sok jót ígér a Die Nationalelf számára. A fejlemények alapján megnőtt annak a valószínűsége, hogy egy hónap múlva éppen Románia ellen lépjen pályára a müncheni Európa-bajnoki selejtezőn. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük