Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Előny a Kolozsvári CFR-nél

Fölényes győzelemmel kezdett a Kolozsvári CFR a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörének első mérkőzésén. A román bajnokcsapat a bosnyák Borac Banja Luka elleni 3–1-es győzelemmel nagy lépést lett a továbbjutás felé, azonban a meccs képét tekintve akár 5–0 vagy 6–0 is lehetett volna a végeredmény, ha a befejezésnél jobban összpontosítanak a kincses városiak. A CFR gólt is kapott hazai pályán, viszont ez nem számít majd a jövő keddi visszavágón. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ugyanis ettől az idénytől kezdődően eltörölte az idegenben lőtt gól előnyét. Eszerint tehát a bosnyák csapatnak nem elég a 2–0-s győzelem a továbbjutáshoz. Amennyiben ez lesz a jövő heti találkozó végeredménye, akkor következnek a hosszabbítások, és szükség esetén a 11-es párbaj.

A Ferencváros hazai környezetben 3–0-ra legyőzte a koszovói FC Prishtina együttesét. Az előző kiírásban főtáblás magyar bajnok így magabiztos előnnyel várhatja a jövő keddi visszavágót.

 

Ijesztgettek a máltaiak

A Sepsi OSK Európa-konferencialiga-beli ellenfelét adó máltai selejtező mérkőzés 35. percében úgy tűnt, a házigazda FC Mosta lemossa felvidéki ellenfelét a pályáról. Az akkori állás alapján akár máltai utazásra is készülődhetett volna a háromszéki csapat. A házigazdák Ememe (23. perc) Failla (27) és Nsumoh (35) góljaival 3–0-ra vezettek a Spartak Trnava (Nagyszombat) ellen. Az első félidő hosszabbításában jött a szépítés Twardzik 11-esével, majd a 79. percben Mikovic 3–2-re állította be a végeredményt. A felvidéki csapat ilyenformán megőrizte a papírforma alapján jó előre kikiáltott esélyességét a továbbjutásra. A visszavágóra a jövő héten kerül sor, a továbbjutó lesz az ellenfele a Sepsi OSK-nak július 22-én idegenben és 29-én Sepsiszentgyörgyön.

Az FC Mosta felállása: Mafoumbi – Brincat (Debono), Dzsorics (Romeu), Ekani, Ememe (Donkin), Failla, Farrugia, Morisco, Nsumoh (Bonnici), Riascos, Sciberras (Mifsud). A Spartak Trnava az alábbi összeállításban játszott: Takács – Anthony, Bukata (Prochazka), Cabral (Kolesar), Gric (Ivan), Kostrna (Kurma), Mikovic, Savvidis, Twardzik, Vlasko, Yusuf.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük