Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A dobogó legtetején

A dobogó legtetején Sport

Szombaton és vasárnap Moreniben zajlott a román motokrosszbajnokság harmadik fordulója, amelyen a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián és az ozsdolai Ördög Zoltán is diadalmaskodott összetettben, annak ellenére, hogy mindketten elestek futam közben.

A Bukaresti Steauának versenyző Tompa Krisztián (MX2) fölényes diadallal zárta a Dâmbovița megyei megmérettetést, miután simán és könnyedén hozta mindkét futamot, annak ellenére, hogy az esőzés miatt csúszóssá vált pályán elcsúszott motorjával. Hasonlóan járt a Top Cross TCS színeit képviselő Ördög Zoltán (MX2 Junior) is, aki a futam első rajtjánál esett el, de remek ütemben versenyezve az utolsó helyről feltornászta magát a másodikra. A következő futamon már ő volt azon kevesek egyike, aki nem esett, így nyerni tudott, ami összetettben is az első pozíciót jelentette neki. A hazai bajnokság szeptember 18–19-én Marosvásárhelyen folytatódik.

Eredmények: 65 cm³: 1. Szőke Erőss Márk (Sugás Motoros Klub, Husqvarna), 2. Theodora Gumeniuc (Top Cross TCS, Yamaha), 3. Tudor Bălăban (Top Cross TCS, Yamaha); MX2 Junior: 1. Ördög Zoltán, 2. Erőss Koppány, 3. Deni Hăbeanu (mindhárman a Top Cross TCS-tól, Yamaha); MX2: 1. Tompa Krisztián (Bukaresti Steaua, KTM), 2. Petru Iosif (Top Cross TCS, Yamaha), 3. Arthur Tătaru (Top Cross TCS, Yamaha).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük