Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Folytatódik az Eb

Eddig Dánia jutott a legjobb nyolc közé a most zajló labdarúgó-Európa-bajnokságon, miután 4-0-ra legyőzte Wales válogatottját, valamint az osztrákok fölött hosszabbításban, 2-1 arányban diadalmaskodó Olaszország. A Hollandia – Csehország és a Portugália – Belgium párbajok lapzárta után értek véget. Ma 19 órától Horvátország Spanyolországgal, 22 órától Franciaország Svájccal csap össze.

Nego a leggyorsabb

Az UEFA hivatalos statisztikái szerint a magyar válogatott szélsője, Loic Nego volt a labdarúgó Európa-bajnokság leggyorsabb játékosa a csoportkörben. A fehérvári mellett az olaszok futballistája, Leonardo Spinazzola futott még 33.8 km/órás sebességgel. Érdekesség, hogy Raheem Sterling csak a tizedik, Kylian Mbappé – akit valószínűleg sokan az első helyre tettek volna az Európa-bajnokság előtt – pedig csupán a 24. helyen tartózkodik az UEFA statisztikái szerint. Íme, a 10-es toplista: 1. Loic Nego 33.8 km/h, eonardo Spinazzola (olasz) 33.8 km/h, 3. Kingsley Coman (francia) 33.7 km/h, 4. Cody Gakpo (holland) 33.6 km/h, 5. Daniel James (walesi) 33.5 km/h,  6. Andreas Christensen (dán) 33.3 km/h, Josko Gvardiol (horvát), 3.3 km/h, Teemu Pukki (finn) 33.3 km/h, Marcos Llorente (spanyol) 33.3 km/h, 10. Raheem Sterling (angol) 33.1 km/h, Tomas Kalas (cseh) 33.1 km/h.

Verstappen nyert

Győzelemre váltotta a pole pozícióját Max Verstappen a Formula–1-es Stájer Nagydíjon. A Red Bull versenyzője mögött Lewis Hamilton (Mercedes) ért célba, akinek így nőtt a hátránya a világbajnoki pontversenyben. A dobogóra még Vallteri Bottas állhatott fel Spielbergben a másik Mercedesszel.

Japán szigorít

A japán kormány hat ország olimpiai csapatainak esetében szigorítja a beutazási feltételeket a koronavírus fertőzőbb, delta variánsának ottani terjedése miatt. Az intézkedések India, Pakisztán, Nepál, Srí Lanka, a Maldív-szigetek és Afganisztán küldöttségét érintik. A csütörtökön érvénybe lépő előírás értelmében a hat ország Tokióba készülő olimpikonjait egy héten keresztül minden nap tesztelni kell, mielőtt Japánba indulnának, hogy fertőzöttek-e a vírus új változatával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük