Felhívás!

AJÁNLÓ

KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR NAPOK

A járványhelyzetre való tekintettel idén július 1–3. között rendezik meg a Kőrösi Csoma Sándor Napokat, illetve azon belül: a Kőrösi Csoma Sándor – Az idők arcai című tudományos konferenciát. Ott mutatják be a Kőrösi Csoma Sándor – Sorskérdések című kötetet is. A konferencia színhelye: Csomakőrös – Debreczi Panzió. Jelentkezési e-mail-címek: fradieva@yahoo.com és demeseva56@gmail.com.

GUZSALYAS ALAPÍTVÁNY

Újraindultak a kézműves foglalkozások: csütörtökönként 17–20 óráig mesés kézműves foglalkozás, keddenként 17.30–19.30 óráig agyagozás. Helyszín: Sepsiszentgyörgy, Míves Ház, Kós Károly út 5A. Érdeklődni a 0267.311.732-es vagy a 0745.076.531-es telefonon lehet.

IRODALOMÓRA A VARÁZSHEGYEN

Uzonkafürdőn június 28–29-én előadások, beszélgetések, műhelymunkák lesznek Egyed Emese költő, irodalomtörténész, dr. Reisinger János irodalomtörténész, Visky András József Attila-díjas író, drámaíró, színházi teoretikus, Kiss László színművész közreműködésével. Első nap: beszélgetés Visky Andrással és Reisinger Jánossal; Visky András: A megcselekedhető szöveg. Szabadítás-dramaturgiák a modernitás végén; Reisinger János: Pilinszky korszerűsége; Kiss László: Karinthy-kávéház (előadás). Második nap: Reisinger János: Babits, a szabadító; Egyed Emese: Ismeretlen ismerősök. Magyary Ágnes: A főügyész – Katona József: Bánk bán; Lukáts István, az erdővidéki romantikus papköltő; Visky András: Hogyan értelmezi testünk a szöveget? Mire taníthat meg bennünket a színház? A helyek száma korlátozott. Érdeklődni a 0742 760 962-es telefonon vagy az egyedagneserika@gmail.com e-mail-címen.

TUDÁSTÁR

Június 29-én, kedden 18 órától a Vigadó Művelődési Házban dr. Turóczi Ildikó tart előadást A szépség és a szörnyeteg a humanitárius munkában címmel.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.