Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Új időpontban kezd az OSK

A Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) nyilvánosságra hozta az I. liga idei első fordulójának menetrendjét. Az előzetesen kiadott menetrendhez képest változott az OSK mérkőzésének kezdési időpontja. A sepsiszentgyörgyi piros-fehérek február 1-jén, szombaton 15 órától a Nagyszebeni Hermannstadt otthonában lépnek pályára. A játéknap rangadóját másnap rendezik, a címvédő Kolozsvári CFR a FCSB-t látja vendégül. Labdarúgó I. liga, alapszakasz, a 23. forduló programja: január 31-én Krajovai Universitatea–Medgyesi Gázmetán (20.00), február 1-én Academica Clinceni–FC Voluntari (13.00), FC Hermannstadt–Sepsi OSK (15.00), Bukaresti Dinamo–Astra Giurgiu (20.00), február 2-án: Chindia Târgoviște–FC Botoșani (17.00), Kolozsvári CFR–FCSB (20.00), február 3-án Jászvásári Poli–FC Viitorul (20.00).

Megtartották helyüket

Jövőre is a divízió 2-ben szerepel Románia U20-as jégkorong-válogatottja, amely a Litvániában megrendezett korosztályos vébé zárónapján 4–1-re győzött Spanyolország ellen. A George Justinian és Nelu Alexe edzők által felkészített, többnyire székelyföldi játékosokból álló romániai együttes korábban 5–3-ra nyert Szerbia ellen, majd 8–0-ra kikapott Japántól, 5–3-as vereséget szenvedett Nagy-Britanniától és 7–3-ra maradt alul a házigazda Litvániával szemben. A végeredmény: 1. Japán 15 pont (37–7), 2. Nagy-Britannia 11 pont (23–17), 3. Litvánia 9 pont (20–17), 4.Románia 6 pont (15–24), 5. Spanyolország 4 pont (8–23), 6. Szerbia 0 pont (11–26). A tornagyőztes Japán feljutott a divízió 1/B jelű csoportba, az utolsó helyezett Szerbia pedig kiesett a divízió 2/B-be.

Nenadics és Amorim a legjobb

Petar Nenadics, a Telekom Veszprém, valamint Eduarda Amorim, a Győri Audi ETO KC kézilabdázója lett az elmúlt év férfi, illetve női játékosa az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) internetes szavazása alapján. Az EHF a hónapok legjobbjaiból állította össze a listákat, ezekre voksolhattak a szurkolók. Az előző idényben a 33 éves szerb irányító, Nenadics bajnok lett a veszprémiekkel és döntős volt a Bajnokok Ligájában. A brazil-magyar kettős állampolgárságú átlövő, a szintén 33 éves Amorim a győriekkel a bajnokságban, a Magyar Kupában és a BL-ben is a legjobbnak bizonyult.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük