Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Naptárilag is közel

Naptárilag is közel Kultúra

Közös magyar-román kultúra napot szervez a CuccMucc Ifjúsági Művészeti Központ, melynek célja a fiatalok bevonása a kulturális életbe, illetve a két nemzet kultúrájának egymáshoz való közelítése.

Hirdetés
Hirdetés

A Két kultúra között félúton esemény meghívottja Székely Csaba író, drámaíró, aki műveivel megszólítja mindkét nemzetiség közönségét. A beszélgetést két moderátor irányítja, két nyelven – tájékoztatott Váry Sylvester Péter, a Cucc Mucc Központ vezetője. Mivel a két nemzet kultúrájának napja naptárilag is közel esik egymáshoz és mi, itt Erdélyben kettősségben élünk, úgy gondoltuk jó alkalom lenne egy közös esemény szervezése. Elsősorban a fiatalokat vonnánk be a kulturális életbe, az esemény pedig sikeres lesz, már csak a meghívott Székely Csaba munkássága miatt is – részletezte.

A főszervező azt is elmondta: Székely Csaba munkássága elég megosztó a románok körében, a Nem éppen 1918 című darabja sepsiszentgyörgyi bemutatóján román népviseletbe öltözött személyek zavarták meg az előadást, de mégsem tartanak attól, hogy a csütörtöki beszélgetésen valamilyen atrocitásra lehessen számítani.

Váry Sylvester Péter kiemelte: meglátása szerint a magyar fiatalok gyakran járnak román színházba vagy kulturális eseményekre, ez fordítva azonban nem igaz, aminek egyszerűen a nyelvi gátak az okai. Ezen kellene változtatni a jövőben – hangsúlyozta.

A Két kultúra között félúton című eseményre január 16-án, csütörtökön délután 16 órától kerül sor a Székely Mikó Kollégium Konferenciatermében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 14., 12:59
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Petike az ősei nyomdokaiba akar lépni, hátulról előretolva a rokonai által?
    Eddig nem volt Cuccmuccra szükség, ha én ilyet akartam volna alapítani, kiröhögtek volna, mint egy félnótást, de hát ha valakinek a kölykiről van szó, biztosan jó fizetésért és hírnévért generálni lehet ilyen nevetséges szervezetet…
    Azt mondták volna, hogy menj el egy borbélyhoz, vágass hajat, borotválkozz meg és próbálj valami tisztességes állást keresni…
    Petike ezt nyilatkozta…, Petike ezt emelte ki…, milyen fennkölt magasztos égbeemelő…