Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Milák-csúcs!

Szerdán folytatódott az úszóprogram a Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokságon. A férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjét a 19 éves Milák Kristóf (képünkön) fantasztikus utolsó ötven méterrel, 1:50.73-as világcsúccsal nyerte meg! Több mint két másodpercet javított az elődöntőben úszott idejéhez, az eddigi világcsúcsot 78 századdal döntötte meg – a rekordot egy bizonyos Michael Phelps tartotta 2009 óta. Eddig. Kristóf tavaly Európa-bajnok lett ebben a versenyszámban, a felnőttek között. Az utánpótlás korosztály Európa- és világbajnokságain másfél tucatnyi aranyérme van. A döntő másik magyar résztvevője, Kenderesi Tamás (1:57.10) a nyolcadik helyen zárt. Németh Nándor nem kis bravúrral jutott döntőbe 100 m gyorson, méghozzá a 7. idővel – ez sajnos nem sikerült Cseh Lászlónak 200 m vegyesen. A női 200 m pillangó elődöntőjéből Kapás Boglárka harmadik, Szilágyi Lilianna negyedik legjobb idővel került be a mai fináléba.

 

Marad a bronzvigasz?

A spanyol női vízilabda-válogatott fergeteges játéka elsodorta a magyarok döntős álmait a dél-koreai világbajnokságon. A magyar válogatott csak a játékidő feléig tudta valamelyest tartani a szintet a valóban jobb, erősebb ellenféllel szemben. Eredmény: Spanyolország – Magyarország 16-10 (5-3, 5-5, 4-1, 2-1). A másik elődöntőben: Amerikai Egyesült Államok – Ausztrália 7-2 (3-0, 2-0, 1-1, 1-1). A pénteki döntő, 12.30-tól: USA – Spanyolország. A bronzéremért, pénteken 11 órától: Magyarország – Ausztrália. A döntőbejutás olimpiai részvételi jogot jelentett volna a magyar csapatnak, de még így is van esély kijutni Tokióba.

Támad a Sepsi OSK

A háromszéki I. ligás labdarúgóklub bejelentette, két évre szóló szerződést kötött a szlovákiai Andrezly-Gál Péterrel. A 29 éves játékos támadó középpályás szerepet kaphat, ebben a leghatékonyabb. Korábban az észak-szlovákiai város nevét viselő FC Ruzomberok (Rózsahegy) csapatnál futballozott. A klub szakvezetői azt remélik, Gál Péter és a szintén most érkező Goran Karanovic növelheti a Sepsi OSK támadóerejét. A szerb–svájci állampolgárságú 31 éves Karanovic az Aaraunál játszott, a svájci másodosztályban. Mindkét új szerzemény bemutatkozhat a hétvégi bajnoki fordulóban.

Két bajnoki cím

A bánsági Resicabánya volt a házigazdája a birkózók országos bajnokságának. A női mezőnyben kitűnően szerepelt a Sepsiszentgyörgyi MSK két sportolója, Incze Kriszta a 65 kilogrammos, Adina Popescu a 68 kilogrammos súlycsoportban lett aranyérmes. A résztvevők eredményeit pontozták, a két bajnoki címnek köszönhetően a Sepsiszentgyörgyi MSK a harmadik helyen végzett a női klubrangsorban. Az MSK női szakosztálya voltaképpen száz százalékosan teljesített, hiszen két birkózót nevezett be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük