Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem sikerült a címvédés

Nem sikerült a címvédés Sport

Az anyaországi Bóly város volt a házigazdája hétvégén az U-13-as korosztályú utánpótlás labdarúgócsapatok számára szervezett 19. Eurocamp tornának, melyre Csernáton együttese címvédőként és nagy reményekkel utazott ki. A háromszékiek útja a döntőig győzelemmenetelés volt, de a fináléban a házigazdák térdre kényszerítették őket.

Az elsősorban a testvértelepülések közötti kapcsolatokat erősítő nemzetközi labdarúgótorna 2001-ben indult útjára. Az ötletgazdák a németországi Emsetal sportegyesületének vezetői, Rainer Zeiß és Enrico Fuchs urak, valamint Volker Jeck üzletember voltak. Csernáton község Bóly város testvértelepüléseként 2003-ban kapcsolódott be a vetélkedősorozatba, és 2007-ben házigazdaként meg is szerezte első győzelmét.

A 19. Eurocamp a bólyi sportegyesület alapításának 100. évfordulójára rendezett ünnepsorozat kiemelt programpontját képezte. Az idei tornán hat csapat mérkőzött meg, Emsetal (Németország) és Hucqueliers (Franciaország) együttesei nem tudtak részt venni az eseményen, az előbbinek nem volt korosztályos csapata, az utóbbi pedig anyagi támogatás hiányában nem tudott gyerekeket küldeni Bólyba. A házigazdák két csapattal neveztek, a Bóly SE A csapata jórészt 2006-ben született játékosokkal, illetve a Bólyi SE B csapata, ezenkívül idén is eljöttek a felvidéki Negyed község kis focistái, illetve Horvátországból első ízben csatlakozott Alsómihojlác város együttese, meghívottként pedig a pécsi Sportolda lánycsapata is megküzdött az Eurocamp-kupáért.

Hirdetés
Hirdetés

A Gajdó Benedek és Csulak Attila edzette csernátoni gárda – Bíró Alpár, Csomos Hunor, Demeter Levente, Dimény-Haszmann Előd, Dimény-Haszmann Örs, Fábián Győző, Fülöp Zalán, Fűzi Dávid, Lovász Áron, Rancz-Gyárfás Gergő, Orosz Bálint, Székely Ákos, Urszuly József, Varga Norbert –címvédőként érkezett az anyaországi testvértelepülésre, minekután tavaly Franciaországból hazahozták a kupát. Bár a csernátoni csapat veretlenül, négy győzelemmel zárta az alapszakaszt, és az elődöntőben 5–1-re legyőzte a negyedieket, a bajnoki címet mégsem sikerült megőriznie, mert a döntőben, sokak meglepetésére 3–0-ra kikapott a Bóly SE A „megerősített” csapatától. Így a Csernáton és Bóly közötti régi versengés mérlege kiegyenlítődött, immár mind a két település ötször volt bajnoka a kírásnak. Csernáton 2. helyezettként zárta a tornát, ezenkívül Fülöp Zalán nyerte a legjobb góllövőnek járó címet.

– Nagyon elégedett vagyok csapatunk teljesítményével, a gyerekek beleadtak anyait-apait, és ez megmutatkozott a döntő utáni elkeseredésükben is, nem lehet őket hibáztatni az utolsó vereségért – értékelte a csapat teljesítményét Gajdó Benedek edző. – Köszönöm Csulak Attila edzőtársamnak a segítséget, a szponzoroknak és a szülőknek a sok támogatást, az utóbbiaknak azt is, hogy ilyen jól nevelt gyerekeket adtak a kezünkre, ezenkívül a bólyi önkormányzatnak és Kukucska János főszervezőnek, akik mindent megtettek azért, hogy eljöhessünk, és hogy otthon érezhessük magunkat Bólyban, valamint a csernátoni önkormányzatnak, hogy rendelkezésünkre bocsátották az iskolabuszt a gyerekek kiutaztatására.

A soron következő, 20. Eurocampet Szlovákiában, a mátyusföldi Negyed községben rendezik meg jövőben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások