Felhívás!

Románia megelőzte Magyarországot

Románia megelőzte Magyarországot Sport

Az októberi világbajnoki selejtező mérkőzéseken elért eredményeknek köszönhetően a román labdarúgó-válogatott előlépett a 42. helyre a FIFA-rangsorban, a magyar válogatott viszont három helyet visszacsúszott, és jelenleg 43., azaz Románia mögött áll.

A magyar csapat saját pályán veszített (0–1) Albániával szemben, idegenben 1–1-re játszott Angliával, a román válogatott idegenben 2–1-re kikapott Németországtól, majd Bukarestben 1–0-ra legyőzte Örményországot. A novemberi zárófordulókban Romániának jó esélye van javítani, hiszen saját pályán játszik Izland és Liechtenstein ellen, míg Magyarország számára nehezebb feladat a lengyelek elleni idegenbeli zárás, előtte könnyebb a San Marino elleni mérkőzés. A FIFA-rangsor első 10 helyezettje: Belgium, Brazília, Franciaország, Olaszország, Anglia, Argentína, Spanyolország, Portugália, Mexikó, Dánia.

Időközben a fentinél nagyobb jelentőségű rangsort kémlelnek a román csapat játékosai, vezetői és szurkolói. Az említett két utolsó vb-selejtező megnyerése azt jelentené, hogy Románia egyike lesz a 10 európai csoport második helyezettjeinek, ami pótselejtezőt ér. A tíz csapathoz csatlakozik Ausztria és Wales (a Nemzetek Ligája-eredmények által). A 12 csapatot rangsorolják, de ezúttal kizárólag a vb-selejtezőn elért pontszámok alapján. A 6 tagú csoportoknál kiesik a csoport utolsó helyezettje ellen elért eredmény, minden csapatnál 8 mérkőzés pontszáma és gólaránya a mérvadó.

Jelenleg az alábbi a második helyezettek rangsora: 1. Portugália 6 mérkőzésből 16 pont, 2. Svájc 6 mérkőzésből 14 pont, 3. Skócia 7 mérkőzésből 14 pont, 4. Spanyolország 6 mérkőzésből 13 pont, 5. Lengyelország 6 mérkőzésből 11 pont, 6. Horvátország 6 mérkőzésből 11 pont, 7. Csehország 7 mérkőzésből 11 pont, 8. Norvégia 6 mérkőzésből 11 pont, 9. Románia 7 mérkőzésből 10 pont, 10. Ukrajna 7 mérkőzésből 9 pont. A felsoroltakból valószínűleg Portugália helyett Szerbia, Spanyolország helyett Svédország lesz, míg Norvégiát Törökország, Horvátországot Oroszország helyettesítheti a végén. Ausztria és Wales az értékcsoport második felében kap helyet. A román válogatott nagy-nagy valószínűséggel az első 6 helyezett valamelyikének pályáján kezdené a pótselejtezőt, és siker esetén kapna egy újabb ellenfelet a továbbjutók közül, ha annak a csapatnak jobb a helyezése, Románia ismét idegenben játszana a katari részvételért. (bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások