Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tarolnak a román bajnokságban versenyzőink

Tarolnak a román bajnokságban versenyzőink Sport

Az MX2-es géposztályban versenyző sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián sikerével zárult a román motokrosszbajnokság utolsó fordulója, ezzel pedig a háromszéki versenyző újabb bajnoki címet érdemelt ki. Az MX2 Junior kategóriában érdekelt ozsdolai Ördög Zoltán második lett Marosvásárhelyen, és az összetett pontversenyt is a második pozícióban zárta.

Hirdetés
Hirdetés

Szombaton és vasárnap Marosvásárhelyen rendezték meg a román motokrosszbajnokság ötödik, egyben utolsó fordulóját. Az idényzáró versenyen a Bukaresti Steauának versenyző sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztiánnak egy futamgyőzelem kellett az újabb bajnoki cím megszerzéséhez. Tompa jött, látott és győzött, magabiztos versenyzéssel simán megnyerte mindkét futamot, és ezáltal zsinórban harmadik alkalommal emelhette magasba az MX2-esek bajnoki serlegét. „Rajt-cél győzelmet arattam vasárnap, s akárcsak az előző két idényben, minden futamot megnyerve lettem bajnok. Száraz és poros pályán kellett versenyeznünk, de ez nem jelentett különösebb gondot nekem” – nyilatkozta a szentgyörgyi versenyző.

A fővárosi Top Cross TCS színeit képviselő ozsdolai Ördög Zoltán – bár megnyerte a szombati időmérőt – vasárnap nagy csatában mindkét futamon második helyezett lett. Az MX2 Junior kategóriában újonc tehetséges motoros így a második, ezüstérmes pozícióban zárta a bajnokságot is.

„Száraz és tapadásmentes pályán versenyeztek a fiúk, ami mindenkinek okozott egy kis fejfájást. Zoltán jól összerakta a szombati időmérőt, azonban mindkét vasárnapi rajtot elrontotta. Az elsőnél a nagyobbak szorították le, a másodiknál pedig összeakadt csapattársával és leestek, így mindkét futamon az utolsó helyről kellett feltornásznia magát a második pozícióba” – újságolta Ördög István, a 15. születésnapját ünneplő versenyző édesapja.

Ezzel még nem ért véget az 2021-es versenyidény, hiszen szombaton és vasárnap Zernyesten rendezik meg a motokrosszosok csapatbajnokságát.

A marosvásárhelyi verseny végeredménye: 65 cm³: 1. Sami Alexandru Dumitru (Top Cross, Yamaha), 2. Szőke-Erőss Márk (Sugás Motoros Klub/Husqvarna), 3. Iulian Cîrlan (Moldova). MX2 Junior: 1. Erőss Koppány, 2. Ördög Zoltán, 3. Dennis Ștefan Hăbeanu (mindhárman a Top Crosstól/Yamaha). MX2: 1. Tompa Krisztián (Bukaresti Steaua/KTM), 2. Petru Iosif (Top Cross/Yamaha), 3. Andrei Tătaru (Top Cross/Yamaha).

A 2021-es bajnokság végeredménye: 65 cm³: 1. Sami Alexandru Dumitru 225 pont, 2. Szőke-Erőss Márk 202 pont, 3. Mark Luca Ioviță (Temesvári Motorsport) 178 pont. MX2 Junior: 1. Erőss Koppány 226 pont, 2. Ördög Zoltán 212 pont, 3. Dennis Ștefan Hăbeanu 176 pont. MX2: 1. Tompa Krisztián 250 pont, 2. Petru Iosif 208 pont, 3. Andrei Tătaru 204 pont.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük