Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Egy pont az FK Csíkszeredának

Vezetést szerzett ugyan a fővárosban az FK Csíkszereda, egy öngól miatt azonban csak egy pontot hozott el a Bukaresti Metaloglobus otthonából a labdarúgó 2. Liga 11. fordulójában. A döntetlen nem sokat segít az FK Csíkszeredának, amely jelenleg nyolcpontos távolságra van a hatodik, utolsó felsőházi rájátszást érő helytől.

 

Fizetnek a „kazánosok”

Az élvonalbeli FCSB labdarúgóklub nemrég 300 ezer eurós szponzorpénzt kapott a Walter Tosto ipari cégtől, és a támogatásnak valószínűleg lesz folytatása is. A GSP médiacsoport idézi Gigi Becali klubtulajdonost, aki a szponzorral kapcsolatos újságírói kérdésekre válaszolva azt mondta, „kazánkészítők” a támogatók. Valójában egy olyan cégről van szó, amely óriástartályokat, illetve ilyen alakú ipari szerkezeteket, elemeket gyárt atomerőművek, gáz-szolgáltatók, kőolaj-finomítók, vegyi üzemek stb. számára…

Az említett médiacsoport újságírói a fentinél is humorosabb epizódot idéznek a fővárosi klub szponzorügyeiről. Évekkel ezelőtt, amikor Gigi Becali és családi, rokoni vállalkozása még használhatta a Steaua csapatelnevezést, illetve védjegyet, azzal a kéréssel jelentkeztek az ENSZ gyermekvédelmi szervezetének képviselői, hogy a játékosok viseljék mezükön az UNICEF névbetűket és a hivatalos emblémát. Az ötlet nagyon megtetszett Gigi Becalinak, és azonnal megkérdezte: „jó, de mennyit fizetnek ezért?” Az UNICEF megbízottja meglepetten közölte, hogy nem ők fizetnének, hanem a Steauától várnának pénztámogatást a nemzetközi gyermeksegély-alapba. Noha Gigi Becali bőkezű adományozóként is ismert (eurómilliókat vitt vagy küldött az Athosz-hegyi szerzeteseknek, emellett sokfelé templomokat építtetett stb.), ezúttal elutasította az együttműködést. Az ismertebb európai klubok közül az FC Barcelonának volt ilyen „fordított szponzorkapcsolata” az UNICEF-fel, egy ideig a játékosok mezén és más helyeken ott volt a szervezet neve, jelvénye, és ezért a Barca összesen 19 millió eurót adományozott gyermekvédelmi segélyalapnak. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük