Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Novák: célunk, hogy 2032-ben Románia a legjobb 15 ország között szerepeljen a sporteredményeken

Novák: célunk, hogy 2032-ben Románia a legjobb 15 ország között szerepeljen a sporteredményeken Sport

A mi célunk az, hogy 2032-ben Románia a legjobb 15 ország között szerepeljen a sporteredményeket tekintve – jelentette ki kedden Novák Eduárd.

Hirdetés
Hirdetés

Az RMDSZ közleménye szerint az ifjúsági és sportminiszter Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettessel együtt a nemzeti sport- és ifjúságfejlesztési stratégiáról tárgyalt a Cotroceni palotában Klaus Iohannis államfővel.

„Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a romániai sport számos problémával küzd, amelyek leginkább a hiányos infrastruktúrából, a jövőkép és stratégia hiányából, az erőforrások helytelen kezeléséből adódnak. Ezen szeretne változtatni az RMDSZ. Ugyanakkor azt is szeretnénk, hogy 2032-ben Románia a legjobb 15 ország között szerepeljen a sporteredményeket tekintve” – mondta Novák Eduárd.

A miniszter szerint ahhoz, hogy ezt elérjük, egy olyan nemzeti sportstratégia kidolgozására van szükség, amely a teljesítményre, versenyképességre alapul úgy a sportolók, mint az edzők szintjén is.

„Előtérbe kell helyeznünk azokat a sportágakat, amelyekben Románia jó eredményeket tud elérni” – idézi a közlemény Novákot, aki hozzátette: „Olyan egységes intézkedéseket kell bevezetni, amelyek a gyerekek és fiatalok oktatásában szereplő sporttevékenységeket is magukba foglalják. A jelenleginél nagyobb összeget kell elkülöníteni a költségvetésből, ehhez a kiegészítéshez pedig egyértelmű és jól kidolgozott dokumentációt fogunk készíteni annak érdekében, hogy az erőforrásokat sokkal hatékonyabban használjuk fel.”

A romániai sport fejlesztési stratégiáját az idei év végén mutatják majd be a parlamentben. A stratégiát egy sportszakértőkből, stratégákból, gazdasági és egészségügyi szakemberekből álló bizottság dolgozza ki, és a szomszédos országok – Ausztria, Szlovénia, Magyarország – sportstratégiájából átvett és személyre szabott ötleteket is tartalmazni fogja – írja a közlemény.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük