Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem tudták elrontani a fociünnepet

Nem tudták elrontani a fociünnepet Sport

Telt ház előtt avatták fel szombaton Csíkszeredában a stadion új klubházát és lelátóját. Az ezt követő gálamérkőzésen FK Csíkszereda U18-as korosztályú együttese 1–0-ra nyert Magyarország hasonló korosztályú válogatottja ellen.

Hirdetés
Hirdetés

Az anyaországi támogatásból felépített 1400 férőhelyes lelátó és klubház avatása nagy vihart kavart a román nacionalisták körében, akik parlamenten kívül a Román Labdarúgó-szövetségnél (FRF) és az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA) is tiltakoztak, emiatt a betervezett Székelyföld–Magyarország válogatott mérkőzés helyett FK Csíkszereda–Magyarország találkozót rendeztek.

Dr. Schmidt Ádám, a magyar kormány sportért felelős államtitkára további támogatásukról biztosított mindenkit. „Magyarország kormánya továbbra is kiemelt ágazatként tekint a sportra, és változatlanul elkötelezett támogatója a határon túli sportszervezeteknek és kluboknak. Hiszen az összetartozás azt is jelenti, felelősséggel tartozunk egymásért” – fogalmazott.

A találkozó egyetlen találata a 30. percben született, amikor Duszinszky Szabolcs szabadrúgásból tekert védhetetlenül a rövid felsőbe (1–0). A Sepsi OSK játékosai közül Vajda Roland kezdőként lépett pályára, míg Máté Roland és Vura Ottó csereként kapott lehetőséget, illetve a 66. percben beállt Menyhárt Loránd kapus magabiztosan mindent kivédett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük